Együtt vizeltek a 4K-sok a Széchenyi téren – demonstráltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vizelesÍgy vállaltak szolidaritást azokkal a fiatalokkal, akiket a jövőben megbüntet a rendőrség, pedig ha akarnák sem tudnák hol elvégezni a dolgukat Szegeden.

A 4k! párt szegedi aktivistái a Széchenyi téren, az egykori közvécé előtt elmondták, hogy azért választották akciójuknak ezt a figyelemfelkeltő módját, mert a rendőrség éjszakánként tömegével bírságolja meg a szabadban vécéző fiatalokat, miközben már egy közvécé sincs nyitva a városban, ahová elmehetnének elvégezni a dolgukat. Az önkormányzat hiába támogatja adókedvezménnyel azokat a vállalkozásokat, akik WC-t nyitnának, az 50 forintos ár túl alacsony a megtérüléshez, a 100-150 forintos tarifánál pedig inkább elmennek egy pékségbe, vesznek két kiflit, és ott használják a mosdót a szegediek. A 4K! szerint önkormányzati feladatkörbe kellene rendelni a belvárosi mosdók üzemeltetését.

“A 4K! patrióta és közösségi megoldást javasol, fejlesztő államot és önkormányzatokat, a néppel való együttműködés szükségességét hangsúlyozza. Az önkormányzati tulajdonban és alkalmazásban, a helyi hirdető- és turistákat segítő felületekkel összehangolva, becsületkasszás fizetési rendszerben működő szolgáltatást tartjuk a működőképes alternatívának. Nincsen értelme olyasmiből profitot remélni, ami évek óta bizonyítja, hogy nincs helye a piacon, amivel a szegedi lakosok és vállalkozók is rosszul járnak. A performance-unk célja, hogy szolidaritást vállaljunk azokkal, akiket a jövőben büntet meg a rendőrség az önkormányzat töketlensége miatt” – mondta el portálunknak Podolcsák Balázs, a párt megyei koordinátora.

vizeles023

Előző sztori

Szent László Családi Nap a mórahalmi plébánián

Következő sztori

Répás: Dózsa Györgyre minden magyar példaként tekinthet