Közélet

Együtt vizeltek a 4K-sok a Széchenyi téren - demonstráltak

Együtt vizeltek a 4K-sok a Széchenyi téren - demonstráltak

2014. június 29., vasárnap
Együtt vizeltek a 4K-sok a Széchenyi téren - demonstráltak
vizeles

Így vállaltak szolidaritást azokkal a fiatalokkal, akiket a jövőben megbüntet a rendőrség, pedig ha akarnák sem tudnák hol elvégezni a dolgukat Szegeden.

A 4k! párt szegedi aktivistái a Széchenyi téren, az egykori közvécé előtt elmondták, hogy azért választották akciójuknak ezt a figyelemfelkeltő módját, mert a rendőrség éjszakánként tömegével bírságolja meg a szabadban vécéző fiatalokat, miközben már egy közvécé sincs nyitva a városban, ahová elmehetnének elvégezni a dolgukat. Az önkormányzat hiába támogatja adókedvezménnyel azokat a vállalkozásokat, akik WC-t nyitnának, az 50 forintos ár túl alacsony a megtérüléshez, a 100-150 forintos tarifánál pedig inkább elmennek egy pékségbe, vesznek két kiflit, és ott használják a mosdót a szegediek. A 4K! szerint önkormányzati feladatkörbe kellene rendelni a belvárosi mosdók üzemeltetését. "A 4K! patrióta és közösségi megoldást javasol, fejlesztő államot és önkormányzatokat, a néppel való együttműködés szükségességét hangsúlyozza. Az önkormányzati tulajdonban és alkalmazásban, a helyi hirdető- és turistákat segítő felületekkel összehangolva, becsületkasszás fizetési rendszerben működő szolgáltatást tartjuk a működőképes alternatívának. Nincsen értelme olyasmiből profitot remélni, ami évek óta bizonyítja, hogy nincs helye a piacon, amivel a szegedi lakosok és vállalkozók is rosszul járnak. A performance-unk célja, hogy szolidaritást vállaljunk azokkal, akiket a jövőben büntet meg a rendőrség az önkormányzat töketlensége miatt" - mondta el portálunknak

Podolcsák Balázs

, a párt megyei koordinátora.

vizeles023

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.