Sport

Asztalitenisz: rohamosan fejlődik a móravárosi pingpong + FOTÓK

Asztalitenisz: rohamosan fejlődik a móravárosi pingpong + FOTÓK

2014. június 29., vasárnap
Asztalitenisz: rohamosan fejlődik a móravárosi pingpong + FOTÓK
szegedi_kinizsi_asztalitenisz_vacsora06_gs

Pénteken ünnepélyes évadzáró összejövetelt rendezett a Móravárosi Asztalitenisz Club (MOAC) az Aranyhal étteremben.

A rendezvényen vendégként látták

Gyimesi László

városfejlesztési tanácsnokot,

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselőt, Móraváros képviselőit, és

Feketű Bélát

, a Szegedi Ipari és Szolgáltató Szakképző Iskola intézményvezetőjét, míg a Móravárosi Kinizsi SE képviseletében

Varga Gábor

elnök és

Gerecz Péter

vett részt az eseményen. Az egyéves megalakulást és a 2013/14-es bajnoki évet záró ünnepi rendezvényt

Csiszár Sándor

szakosztályvezető nyitotta meg. Beszédében kitért a Móravárosért Egyesület és a MOAC közt fennálló együttműködésre, amelynek köszönhetően nem csak a helyi közösségépítésben, de a minőségi sportszakmai munkában is olyan figyelemre méltó eredmények születtek, melyek méltóan öregbítik a városrész hírnevét. Az éves szakmai munkát illetően

Kovács János

, a szakosztály technikai vezetője elárulta, 2013 szeptemberében az amatőr pingpongélet felkarolását tűzték ki célul. Az alig egy éve működő klub taglétszáma a kezdeti 13 főről mára 33 főre duzzadt. Ugyanakkor az örömtelien népes játékoskeret szervezésbeli nehézségeket, túlzsúfoltságot is hozott a tréningeken. "Klubunk jelenlegi legnagyobb szakmai problémáját is ez a helyzet okozza. A meglévő 33 fő játékosunknak olyan teremre volna szüksége, ahol edzésenként 12-14 asztal felállítására lenne lehetőség, azaz duplája a mostaninak. Ha mindenki jobban elférne, több egyéni mérkőzést lehetne játszani, ami minőségi változást hozna, és az eredményességünkben is megmutatkozna" - mondta a technikai vezető.

szegedi_kinizsi_asztalitenisz_vacsora02_gs

"Szakmai munkánk éves ütemezése által, jövőbeli távlati célunk, hogy a helyi iskolákkal együttműködve, megteremtsük az amatőr sport mellett az utánpótlás-nevelés megfelelő szakmai és anyagi hátterét. Idővel létre szeretnénk hozni egy állandó pingpongteremmel rendelkező, korszerű 21. századi utánpótlásbázist. De akár egy szegedi vonzáskörzetű, az ország, a régió eredményes serdülő és ifi játékosait idevonzó, bentlakásos intézményt,- iskolát, kollégiumot, szakembert igénylő - Szegedi Asztalitenisz Akadémiát is" - fogalmazott a jövőt illetően Kovács János. Kitért rá, az elmúlt egy évben az asztalitenisz csapatversenyek mellett az egyéni versenyek nyújtották a legközkedveltebb szabadidős mozgástevékenységet. "A klub vezetői havi egyszeri verseny rendezését tűzték ki reális célul, és ezt sikerült is megvalósítanunk. Vándorkupák formájában a mögöttünk álló versenyévadban - a Móravárosért Civil Egyesülettel karöltve - életre hívtunk 9 különféle típusú és lebonyolítási formájú, érdekesnél érdekesebb nyílt amatőr és szakosztályon belüli házi tornákat. Egy év alatt több mint 250 ember látogatta meg versenyeinket. Több ezerre tehető a lejátszott szettek és az izzasztó labdamenetek száma. Szeretném megköszönni és dicsérettel illetni minden játékosnak a sportszerű helytállását, amelyet edzésen, csapat- és egyéni versenyeken tanúsítottak. Gratulálunk az ott elért helyezésekhez és a személyes sikerekhez. Jó látni, hogy sokan lelkesednek a sportért, az egészséges életmódért" - mondta el a szakosztály technikai vezetője.

A Móravárosi Asztalitenisz Club helyezései a 2013/14-es bajnoki évadban:

Megyei I. osztály:

10 csapat - 9. hely 18 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 15 vereség - 5 pont

Játékosok:

Molnár András, Wang Xiao Zong, Sejben Lajos, Sajó László.

Megyei II. osztály:

10 csapat - 7. hely 18 mérkőzés, 8 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség - 17 pont

Játékosok:

Tutrai Ádám, Fránki László, Márta Dániel, Nagy László, Jójárt Zoltán.

Megyei III. osztály:

11 csapat - 5. hely 20 mérkőzés, 12 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség - 27 pont

Játékosok:

Dömötör Gyula, Erdélyi Lajos, Csiszár Sándor, Csanádi Tamás. Horváth Klára, Velez Roland és Bódi Zoltán a Bordány színeiben az első helyen végeztek a megyei harmadosztályban. Szeptembertől már a MOAC megyekettes csapatát erősítik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.