Közélet

Alkotó hivatalnokok – képzőművészeti tárlat a városházán + FOTÓK

Alkotó hivatalnokok – képzőművészeti tárlat a városházán + FOTÓK

2014. június 30., hétfő
Alkotó hivatalnokok – képzőművészeti tárlat a városházán + FOTÓK
varoshazi_dolgozok_kiallitasa20_gs

Eddig nem ismert oldalukról mutatkoznak be a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói, Alkotó hivatalnokok címmel festményeikből, fotóikból és gyöngyből készült ékszereikből rendeztek kiállítást a Köztisztviselők Napja alkalmából.

Több mint egy tucat városházi dolgozó képei, gobelinjei, továbbá makettek, ékesítik polgármesteri hivatal folyosóját, ahol összesen harmincöt művet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Mózes Ervin

címzetes főjegyző, miután szabadkozott, hogy életében először nyit meg tárlatot, gratulált kollégáinak, akik ezzel a kiállítással sokoldalúságukat mutatják meg a nagyközönségnek egészen augusztus elsejéig. Elmondta, az alkotásokat megpróbálta elhelyezni a különböző művészeti korszakokban, melyek közül egyik sem felel meg a barlangrajz művészeti követelményeinek. „A újkori művészeteknél már találtam pár kapcsolatot, bár a klasszicizmus, a romantika, az impresszionizmus jegyeit nem találtam, de a szecesszió a fejlesztési iroda területén, a fejlesztési munkában megtalálható. Ami fontos viszont, ráleltem a realizmusra, a historizmusra, a naturalizmusra és a bürokratizmusra is” – jegyezte meg a főjegyző, aki reméli, hagyományt teremtenek a Köztisztviselők Napjához kapcsolódó tárlattal, így a városháza dolgozói minél szélesebb körben megmutathatják, hogy az olykor száraz hivatali munka mellett mennyire kreatívak. Minden kiállító egy-egy emléklapot vehetett át Mózes Ervintől, majd megkoszorúzták az épület földszintjén az I. világháborúban hősi halált halt köztisztviselők emléktábláját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.