Közélet

Zöld ruhában indulna az EU-ba Bajnai csapata

Zöld ruhában indulna az EU-ba Bajnai csapata

2014. május 6., kedd
Zöld ruhában indulna az EU-ba Bajnai csapata
egyutt

Erről Szegeden képviselőjelöltjük, Szabó Rebeka beszélt, megemlítve Paksot, az oroszokat, a napenergiát és a panelrekonstrukciót is.

Megtudhattuk Újszegeden tartott sajtótájékoztatóján, hogy míg energetikai politika szempontjából Orbán kelet felé, egy antidemokratikus ország karjaiba taszigál minket, addig az EU-ban a zöld Európa lehet a cél. "Nemcsak energiafelhasználásunk szempontjából szolgáltatjuk ki magunkat egy antidemokratikus államnak, hanem minden magyar ember egy millió forintnyi devizahitelt vesz fel" - utalt az Együtt-PM EP-képviselőjelöltje a paksi atomerőmű második blokkjának építésére létrejött magyar-orosz szerződésre, aminek konkrétumairól elmondása szerint semmit sem tudni. Úgy véli, a német mintát kell követni, ahol 2020-ra az atomenergia felszámolását tűzték ki célul, amit megújuló energiával váltanának ki, és ennek kiépítésére állami támogatást adnak a lakosoknak is.

Szabó

elmondta azt is, hogy az Együtt-PM ezért fog dolgozni az EU-ban, szerinte az országban 2020-ra az energiaigényünk 20 százalékát fedezni tudnánk megújuló energiaforrásokból. Szabó Rebeka beszélt még egy egységes, intelligens európai energiaelosztási rendszerről és a panelprogram újraindításáról, ami valódi rezsicsökkentést hozhat és 40-50 ezer új munkahelyet. Szerinte egy decentralizált, kisebb egységekre épülő energiaellátó-rendszer kiépítésre kell törekedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.