Közélet

Ujhelyi: óriásit bukott az MSZP, új struktúrát kell építenünk!

Ujhelyi: óriásit bukott az MSZP, új struktúrát kell építenünk!

2014. május 26., hétfő
Ujhelyi: óriásit bukott az MSZP, új struktúrát kell építenünk!
mszp_ujhelyi_eu_sajttaj02_gs

Nem az országos pártszékháznak köszönhető, hogy még létezik az MSZP – közölte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, aki úgy értékelte, hogy Szegeden győzött a baloldal, melynek megújítása azonban egyre sürgetőbb feladat.

„Az egyik szemem sír a másik nevet, hiszen miközben nagy megtiszteltetés számomra, hogy európai parlamenti képviselő lehetek, és városunkban a baloldal három pártja megőrizte első helyét a Fidesszel szemben, de ami benne volt a levegőben, amit éreztünk sokan, az vált valóra országosan, óriásit bukott a Magyar Szocialista Párt” – értékelte a vasárnapi

EP-választás eredményeit

a SZEGEDma.hu-nak

Ujhelyi István

. Hozzátette, azért beszél győzelemről a baloldal esetében Szegeden, mert a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM egyaránt úgy nyilatkozott, hogy támogatja

Botka Lászlót

szocialista polgármestert munkájában. A napfény városában a Fidesz-KDNP 40,93%-ot szerzett 16.687 vokssal, az MSZP – melynek EP-listáján a második helyen szerepelt Ujhelyi – 23,93%-ot tudhat magáénak 9.755 szavazattal, a Jobbik a harmadik helyre „futott be”, listájukat 3.991-en támogatták, ők 9,79%-kot szereztek. Tőlük alig lemaradva a Demokratikus Koalíció 3.855 szavazattal 9,45%-ot ért el, míg az Együtt-PM 8,15%-ot kapott 3.322 vokssal. Szegeden az országos átlagnál jobban szerepelt az LMP is, 2.745 szavazatot kaptak, s ezzel 6,73%-ot értek el. Az MSZP megújulását is szorgalmazza Ujhelyi István, mint elmondta, semmi nem működhet úgy, mint ahogy eddig. „Az, hogy egyáltalán még létezünk, nem az országos pártszékháznak köszönhető, hanem annak a rengeteg 'terepen dolgozó' aktivistánknak és helyi politikusunknak, akik érintkeznek a választókkal. Rájuk kell hallgatni, vissza az emberek közé és egy új struktúrát kell, hogy építsünk” – hangsúlyozta. Ujhelyi hozzáfűzte, az országnak szüksége van demokratikus baloldali erős ellenzékre. A brüsszeli munkával kapcsolatban portálunknak elmondta, a DK-s és az Együtt-PM-es képviselőkkel biztosan jól együtt fognak működni, és a fideszes politikusoknak is jelezte, ha a valóban nemzeti érdekeket kell képviselni, számíthatnak a támogatására. „Azt vállaltam, hogy Szegedért és Magyarországért küzdök, és ezt továbbra is tartom, együttműködve a teljes magyar delegációval” – szögezte le. A szocialista EP-képviselő Szegedet élhető városnak nevezte, de kiemelte, hogy minden forrást arra kell használni, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a városban. Emlékeztetett, épül az egyetemi tudásközpont, de az élelmiszer- és feldolgozóiparban is szükség van munkahelybővülésre. Kérdésünkre kifejtette, először meg kellett teremteni annak a hátterét, hogy vonzó legyen Szeged a munkáltatók részéről, de a munkahelyteremtés nem Brüsszelen múlik. Ujhelyi István szerint az ELI lézeres kutatóközpont mellé települő ipari park képes lesz jó egzisztenciát és stabil versenyképességű gazdaságot teremteni. „Ebben a városnak, a kormánynak és az európai lobbinak együtt kell tudnia működnie az egyetemmel” – szögezte le az MSZP-s EP-képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.