Közélet

Szili és Szabó szegedi csatája Őszöd miatt (FRISSÍTVE)

Szili és Szabó szegedi csatája Őszöd miatt (FRISSÍTVE)

2014. május 19., hétfő
Szili és Szabó szegedi csatája Őszöd miatt (FRISSÍTVE)
szabo01

Rózsa Floresnak Őszöd miatt kellett meghalnia - mondta Szabó Bálint Szegeden, a tárgyaláson Szili Katalin és Baja Ferenc is hazugnak nevezte Szabót, Szekeres Imre nem jelent meg.

Szili Katalin nyilvános bocsánatkérést, illetve 2,5 millió forint nem vagyoni kártérítést követelve perelte be Szabó Bálintot, mert a volt DK-s politikus az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak egyikeként utalt rá. Az MSZP egykori elnökhelyettese jelenleg a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként politizál és koholmánynak nevezte Szabó vádját.

Az első tárgyalást március 31-én tartották

, Szabó Bálint és Szili jogi képviselőjének a meghallgatása után a személyiségi jogi pert május 19-re halasztották.

Három hangfelvétel is van Szabó birtokában

A tárgyalás előtt Szabó sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy Szili Katalin a bíróság előtt köteles az igazmondásra, ahogy Szekeres Imre és Baja Ferenc is, akik indítványának megfelelően a bíróság megidézett meghallgatásra 13.30-ra. "Amennyiben nem ezt teszik, akkor bűncselekményt követnek el, a hamis tanúzást. Ezért bízom abban, hogy igazat fognak mondani" -tette hozzá. "Nem célom egyik politikai párt vagy szervezet mellett kiállni. Azt gondolom, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása a két nagy párt közötti konspiratív összefonódást hűen tükröző ügy, melynek az a lényege, hogy vezető MSZP-s polkitkusok Rózsa Flores Eduardo közvetítésével vezető fideszes politikusokhoz juttatták el Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. A magyar mellett bolíviai hivatali forrásokra is alapozva azt gondolom, hogy Rózsa Flores a kiszivárogtatás főszereplője ártatlanul halt meg, az ő likvidálásához köze volt a kiszivárogtatásnak. A múlt hét végén korábban a vádat képviselő ügyész - aki már elmenekült az országból - egyértelműen fogalmazott, és bemutatott több olyan bizonyítékot arról, hogy egy megrendezett kivégzés történt. Felszólítom a titkosszolgálatokat felügyelő korábbi és jelenlegi politikusokat, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy ment-e bármilyen jelzés arra vonatkozóan Bolíviába, hogy Rózsa Flores és két társa a dél-amerikai országba fog utazni. Árulkodó az, hogy kormányokon átívelő egyetértés van abban, hogy több mint 5 éve ártatlanul és törvénytelenül fogvatartott állampolgár, Tóásó Előd jó helyen van ott, ahol van. Azért nem tesznek semmit az ügyében, mert terhelő vallomásokat tehetne vezető politikusokra" - hangsúlyozta. Szabó motivációjáról szólva leszögezte, hogy azért kezdett bele ebe az ügybe, mert azt gondolta, hogyha be lehet mutatni azt, hogyan puccsolnak párton belül és kívül, és hogyan játszanak össze a színfalak mögött kormánypárti és ellenzéki politikusok, akkor az segít a züllött politikai élet megtisztításában. "A másik cél pedig az volt, hogy bebizonyítsam, hogy ártatlanul végeztek ki két magyar állampolgárt Bolíviában. Nem igazak azok az állítások, hogy ők terroristák lettek volna." Szabó hozzátette, hogy három hangfelvétel van és közjegyző által hitelesített tanúvallomások a birtokában, de ha kell, akkor további beidézésekkel lehet újabb bizonyítékokat bemutatni.

Baja és Szili büntetőfeljelentést tettek

Egyelőre nem hozza nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatását bizonyító hangfelvételt Szabó Bálint, az ügy „koronatanúja”, mert a tegnapi tárgyalásra beidézett tanúk közül Szekeres Imre nem jelent meg a bíróságon. (Ennek oka az, hogy az idézést a Képviselői Irodaházba küldték, ám mivel Szekeres már nem parlamenti képviselő, így nem kapta meg a dokumentumot.) Szabó Bálint azt közölte az újságírókkal: csak Szekeres tanúvallomása után hozza nyilvánosságra a hangfelvételt, előtte nem, mert nem akar felkészülési lehetőséget biztosítani a politikusnak. A tárgyaláson Szabó Bálint arról beszélt, hogy Szili Katalint látta Rózsa-Flores lakásán, erre Szili ingerülten úgy reagált, hogy Szabó hazudik és büntetőfeljelentést is tesz ellene. Szili megismételte: nem ismerte Rózsa-Florest, és soha nem is találkozott vele. Baja Ferenc is ugyan ezt vallotta és hasonló hevességgel, hangját többször felemelve beszélt Szabó felé. Mindketten úgy gondolják: Szabó Bálintnak politikai céljai vannak az üggyel, és kiderült: Baja is feljelentette Szabó Bálintot. A következő tárgyalás június 30-án délelőtt 11 órakor lesz, ahová ismét beidézik Szekeres Imrét, hogy tanúskodjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.