/

Szerencsi Ildikó, Juhász Zsolt és Kakuk Levente kapták a Szeged sportolója díjat + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140516_szeged_sportdijai_002

A Szeged-napi ünnepségsorozat keretében kitüntették azokat a sportembereket, akik az elmúlt évben a legtöbbet tették a város sportéletéért.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2003 óta évről-évre azokat a sportolókat díjazza, akik az előző évben országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez. Idén kitüntették Szerencsi Ildikó tájékozódási futót, a Szegedi VSE kiválóságát, magyar válogatott és tizenhétszeres magyar bajnok, Ifjúsági Európa-bajnoki második, főiskolai világbajnoki ötödik helyezett versenyzőt. Díjat kapott Juhász Zsolt, a Diapolo-Szeged VE vízilabdázója, LEN Kupa győztes, kétszeres Magyar Kupa győztes, a 2013-as Universiadén aranyérmet szerző csapat tagja. Végül, de nem utolsó sorban emlékplakettet vehetett át Kakuk Levente, a Szegedi TE és a magyar nemzeti együttes 37-szeres tekézője, kilencszeres magyar bajnok, kétszeres BL-győztes, világbajnok párosban és csapatban, utóbbi kategóriában a világkupa kétszeres első helyezettje.

Szeged Sportjáért kitüntető címben részesülnek mindazok az edzők, oktatók, szakoktatók, menedzserek és sportvezetők, akik országos és nemzetközi versenyekre készítettek fel kiemelkedő sportolókat. 2014-ben e kitüntetést vehette át munkássága elismeréseként Boros-Gyevi László kézilabda-edző. Több évtizedes sportvezetői, szponzori és sportmenedzseri tevékenységéért díjazták Gellért Ákos vállalkozót, a Naturtex Kft. alapító tulajdonosát. Szintén elismerésben részesült Debreczeny Dénes, a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC csapatvezetője, a Magyar Rögbi Szövetség elnökségi tagja, a magyar U18-as és U20-as válogatott szakvezetője.

A rendezvényen külön köszöntötték a Szegedi Tekézők Egyesületének tagjait, Fehér Béla, Kakuk Levente, Karsai László, Kiss Norbert, Márton János, Szél Tibor, Veres Zsolt és Zapletán Zsombor játékosokat, Karsai Ferenc elnököt, Csiszér Előd csapatorvost, Mészáros István intézőt, illetve Krámli László gyúrót.

Az ünnepség végén Szabó Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. A díjak átadásában részt vett Szentgyörgyi Pál, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke. A ceremónián verset és novellát mondott Antal Kinga Kincső, a Petőfi Sándor Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

no images were found

Előző sztori

Pénteki programajánló: Jubiláló borfesztivál és Ötletpiknik

Következő sztori

Teljes pompájában az SZTE Bolyai-épülete + FOTÓK