Pastor: nem lehet tartalékolni

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_nantes_mj-89

Juan Carlos Pastor, az EHF Kupa négyes döntőjére készülő Pick Szeged spanyol vezetőedzője szerint szombaton a házigazda Füchse Berlin elleni elődöntőben nem lehet tartalékolni a másnapi mérkőzésre.

“Mindig csak a következő meccs számít, ezért tulajdonképpen rögtön egy döntővel kezdünk” – mondta az európai szövetség (EHF) honlapjának a spanyol válogatottat 2005-ben világbajnoki diadalra vezető tréner, aki úgy vélte, éppen emiatt nem szabad tartalékolni, mivel nincs javítási lehetőség.

A kézilabdázóival péntek délelőtt Berlinbe repülő Pastor szerint kifejezetten kedvező csapata számára, hogy a sorozat négyes tornája előtt rendezték a magyar bajnokság fináléját, mert így igazi tétmeccsekkel készülhettek a berlini próbatételre. A Tisza-partiaknak ugyanakkor nem sikerült jól a főpróba, ugyanis két sima meccsen alulmaradtak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt Veszprémmel szemben.

A szakember kiemelte, az EHF Kupa második négyes döntőjének rangját és magas színvonalát jól mutatja, hogy négy olyan csapat találkozik egymással, amelyek a Bajnokok Ligájából került át. “Olyan csapatnál vagyok, amely folyamatosan fejlődni szeretne az elkövetkezendő években. Amit a szezon elején kitűztünk, azt elértük, de még hátravan két meccs” – mondta Pastor, aki hozzátette, a sérült Jonas Källman ugyan hiányozni fog, mert védekezésben és támadásban is fontos szerepet töltött be az együttesben, pótlását pedig játékosainak csapatként kell megoldaniuk.

A Pick Szegednek nem lesz könnyű dolga, mivel éppen a legerősebbnek tűnő együttesse, a házigazdákkal kell megküzdeniük a fináléba kerülésért a tízezer szurkoló befogadására alkalmas berlini Max-Schmeling-csarnokban. A két gárda eddig egyszer találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, méghozzá az előző szezon BL-csoportkörében: akkor a Füchse Berlin 29-22-re nyert Szegeden, hazai pályán pedig 29-24-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a férfi EHF Kupa legutóbbi tíz kiírását német csapatok nyerték, azaz ezt a sorozatot szakíthatja meg a Szeged, amennyiben az elődöntőben legyőzi esélyesebb riválisát. A találkozón norvég bírópáros fújja majd a sípot.

A másik ágon a francia Montpellier és a román HCM Constanta találkozik egymással.

A program:
szombat:
elődöntő:

Füchse Berlin (német) – Pick Szeged 14.35
HCM Constanta (román) – Montpellier (francia) 17.15

vasárnap:
bronzmérkőzés 13.00
döntő 15.35

Előző sztori

Rákosi börtöneiről rendeztek kiállítást Hódmezővásárhelyen

Default thumbnail
Következő sztori

A következő napokban lassan javul az idő

Legutóbbi hasonló cikkek