/

Parragh: jelentősen nőtt a kamarák befolyása

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

parraghlaszlo_mti_kt

A kamarák tekintélye és befolyása jelentősen növekedett az elmúlt években, már nem vita tárgya, hogy ki képviseli a gazdaságot – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Szegeden.

Ahhoz, hogy a kamarák újabb feladatokat vehessenek át, a szervezeti rendszer fejlesztésére van szükség – mondta a szakember a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén tartott vitaindító előadásában.

Alulról építkező, a vállalkozások igényeire épülő, a területi szervezetek önállóságát fenntartó kamarai szervezetre van szükség, amely ugyanakkor hálózatban működve, azonosan magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a felhasználóknak – hangsúlyozta az elnök.

Parragh László az elmúlt évek eredményeit sorolva megemlítette a duális szakképzés bevezetését, a felnőttképzési rendszerének átalakítását, a gazdaság tisztulását elősegítő kötelező regisztrációt, valamint a területi kamaráknak gazdasági mozgásteret jelentő kamarai hozzájárulás bevezetését. Hozzátette: emellett – többek között a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv létrehozásával – bővült a kamarai vitarendezés is.

Az elnök kifejtette, a gazdaságot érintő kérdésekben közvetlen és valós az egyeztetési folyamat a kormányzattal, amely eredményeként a kamarai javaslatok beépülnek a jogszabályokba.

Széleskörűek a továbblépési lehetőségek, a körvonalazódni látszó új kormányzati struktúra is kedvezőnek ígérkezik a kamara számára – mondta a szakember.

Parragh László a lehetséges új kamarai feladatok között említette a cégregisztráció lebonyolítását, ahogy az számos nyugat-európai országban is történik.

Előző sztori

Békés kutyusból is válhat vadorzó?!

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: ismét a harmadik helyért megy a Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek