Közélet

Nyusztbébik, alpakacsikó és golyvás gazellák a Telinen + VIDEÓK

Nyusztbébik, alpakacsikó és golyvás gazellák a Telinen + VIDEÓK

2014. május 19., hétfő
Nyusztbébik, alpakacsikó és golyvás gazellák a Telinen + VIDEÓK
alpaka

Azt tudta, hogy a Szegedi Vadasparkban mind a négy dél-amerikai teveféle megtalálható? És azt, hogy mitől golyvás a golyvás gazella? Hallotta, hogy a zoo átmenetileg két bébinyusztnak ad otthont? Ha nem, akkor érdemes mindent bepótolnia a Telin TV Vadaspark perceivel.

Patrik, a márciusi születésű alpakacsikó mókás szökkenéseivel azonnal belopta magát a zoo látogatóinak és dolgozóinak szívébe. Habár egyelőre nincs olyan fura frizurája, mint szüleinek vagy a szomszédos kifutóban élő rokonainak, azért elmondható: Patriknak bizony a szőre alatt is pénz van. Strandszezonra készülve gondozói körülbelül hatkilónyi bundától szabadítják majd meg, vagyis legalább 60 ezer forintot ér a ifjú csődör köntöse. http://www.youtube.com/watch?v=Mf-Trhn1gHw Ilyet még a budapesti állatkertben sem láthat! Április elején a mezopotámiai dámszarvascsalád mellett golyvás gazellák érkeztek a parkba. Nyugalom, nevükkel ellentétben semmi bajuk sincs, a hímeknek párzási időszakban megdagad a nyakuk, innen a nem túl bizalomgerjesztő jelző. A kecses ázsiai állatok egyébkét fajmegmentési program keretében kerültek Szegedre. http://www.youtube.com/watch?v=gpCrRV5RVOI Mozgalmas volt az elmúlt hónap a szegedi állatkert életében, két kicsi nyusztbébi foglalta le a gondozók minden figyelmét. A narancssárga nyakkendős picik élőhelyét elpusztították, mamájuk minden bizonnyal elmenekült. A tenyérnyi, akkor még fogatlan csöppségek mára önállóan esznek húst reggel, délben, este. Úgy tűnik a nyusztok nem mennek sehová, annyira hozzászoktak az ember jelenlétéhez, hogy kénytelenek a szegedi, vagy más zooban elhelyezni őket. http://www.youtube.com/watch?v=UraMSfV1h2E

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.