Mezei: Pastor új mentalitást hozott a csapatba

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

juancarlospastor_pick_veszprem_mj-43

A spanyol Juan Carlos Pastor vezetőedzői kinevezését nevezte kulcsfontosságúnak Mezei Richárd, a vasárnap EHF Kupát nyert Pick Szeged kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

“Teljesen új mentalitást honosított meg az együttesnél, munkájának gyümölcse pedig mostanra beérett” – mondta az MTI-nek a klub korábbi magyar válogatott beállósa a 46 esztendős trénerről, aki 2005-ben világbajnoki címig vezette hazája férfi válogatottját.

A budapesti landolást követően a jövőbeni tervekről Mezei úgy nyilatkozott, azon dolgoznak, hogy két-három év múlva az együttes egy olyan új, modern sportcsarnokban játszhasson, mint amilyen a nagy rivális MKB Veszprémnek a rendelkezésére áll, illetve amilyen épül a női Bajnokok Ligájában egymás után kétszer győztes Győri Audi ETO KC számára.

A csapat ünnepléséről Balogh Zsolt azt mondta, hogy bár kimenőt kaptak az éjszakára, de olyan fáradtak voltak a berlini négyes fináléban két nap alatt lejátszott elődöntőtől és döntőtől, hogy nagy mulatság nem volt, az majd este, Szegeden lesz.

“Rengetegen gratuláltak telefonon, vagy a közösségi oldalakon, de még nem volt időm válaszolni szinte senkinek, talán majd keddtől, mert ma este Szegeden a borfesztiválon ünneplünk a várossal és a közönségünkkel együtt” – mondta az átlövő, aki 57 találattal a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

Arra a kérdésre, hogy a kupára ki vigyázott éjszaka, senki nem tudta a választ. Vadkerti Attila csapatkapitány azt mondta, meg is ijedt, hogy a csarnokban történt nagy ünneplésben esetleg elhagyták a trófeát. Hozzátette, hétfő reggel óta, mint az együttes egyik legfiatalabb játékosának, a 23 éves Ancsin Gábornak a feladata a nehéz kupa cipelése.

A Pick Szeged története első nemzetközi kupasikerét aratta azzal, hogy a szombati elődöntőben a házigazda Füchse Berlint 24-22-re, míg a vasárnapi fináléban a francia Montpellier-t 29-28-ra legyőzte.

Előző sztori

„Jelöltháború” a hódmezővásárhelyi katonák közreműködésével + FOTÓK

Következő sztori

Palacsinta-rekord születhet a Partfürdő gyereknapján

Legutóbbi hasonló cikkek