Labdarúgás: hatpontos meccs vár az FK-ra Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_algyo_mj-13

Hajrájában jár a megyei I. osztályú pontvadászat, és bár élesedik a helyzet, számtalan nyitott kérdés akad még. Ilyen például a sűrű középmezőny végső sorrendje, amelynek kialakulásában kulcsfontosságú mérkőzést vív szombaton az Algyő és az FK 1899 Szeged.

Az őszi odavágón Dóra János duplájával kétgólos szegedi siker született, ami hűen tükrözte a két gárda merőben eltérő útját. A diszkoszvetősök meglepetésre egészen a hatodik helyig kapaszkodtak fel, míg a tavalyi kiírás ezüstérmese váratlanul gyengén szerepelt a bajokság első etapjában. Azóta fordult a kocka, az Algyő 39 pontjával jelenleg a hetedik pozícióban áll, a kék-fekete alakulat hat egységnyi távolságban lemaradva a kilencedik. A papírforma tehát, ha szűkösen is, de a vendéglátók sikerét jósolja a hétvégén, ugyanakkor az FK egy győzelemmel nagyot léphetne riválisa nyomában.

Bombaformában az Algyő

ONLINE

Az Algyő SK – FK 1899 Szeged megyei I. osztályú mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Takács Zoltán tanítványai öt forduló, azaz a Mórahalomtól elszenvedett vereség óta nem találtak legyőzőre. Azóta a Csanádpalota és a Kistelek elleni remiket zsinórban három diadal követte, sorrendben a Szentesi Kinizsi, a Nagymágocs, illetve legutóbb az Ásotthalom felett. A sikerszériát az FK ellen is folytatnák Kohajdáék, amiben nagy segítséget jelenthet, hogy a keretet várhatóan nem tizedelik sem sérülések, sem pedig eltiltások szombaton. Az egyetlen hiányzó Pataki Sándor lesz, aki külföldön tartózkodik.

„Három mérkőzésünk van hátra, ezek közül kettő hazai. Ha reálisan nézzük, utóbbiak megnyerésére van alapvetően több esélyünk, habár a Makó igen jól tejesít az utóbbi időben. Jó szériában vagyunk, és ugyan akadnak kisebb sérülések a csapatban, ettől függetlenül egyértelműen a győzelem reményében lépünk pályára szombaton. A játékosaimtól azt a formát várom, amit az elmúlt három fordulóban, kiváltképpen Ásotthalmon mutattak. Ha ez sikerül, nagy baj már nem lehet” – fogalmazott portálunknak Takács Zoltán edző.

Mentené a menthetőt az FK

fk_algyo_mj-38Hosszú nyeretlenségi sorozatot szakított meg egy hete a szurkolók csapata, hiszen Hüvös Gábor legénysége a Nagymágocs feletti diadal előtt utoljára március 16-án Sándorfalván hagyta el győztesként a pályát. Ugyanakkor az FK számára még mindig adott a lehetőség, hogy túlszárnyalja a tavaly megszerzett kilencedik helyet, hiszen a következő két fordulóban két közvetlen rivális vár Varga Martinékra, így az Algyő és az Ásotthalom. A keret minden tagja egészséges, immár a hosszú ideig sérült Péter-Szabó Tamásra is a kezdőben számíthat a szakmai stáb. A lehetőség tehát összességében adott a szezon szép lezárására.

„Matematikailag még van esélyünk a télen célként kitűzött hatodik hely elérésére is, a realitás azonban az, hogy egy pozíciót felfelé, vagy lefelé léphetünk még a hátralévő fordulókban. Igyekszünk tehát nyolcadikként befutni, ennyiben módosultak az eredeti céljaink. Ehhez szükséges lenne, hogy az elkövetkező három meccsünk során legalább négy pontot gyűjtsünk. Ami az Algyőt illeti, nagyon szép tavaszt produkáltak, gratulálok nekik ezért, hiszen szépen összekapták magukat a gyengébbre sikerült ősz után. Masszív, minden poszton jó játékosokat felvonultató együttes lesz az ellenfelünk a hétvégén. Két mérkőzésüket is láttam, és úgy gondolom, nem verhetetlen az Algyő. Ennek tudatában próbálunk majd alakítani a csapaton” – árulta el Hüvös Gábor, az FK trénere.

Az Algyő SK várható kerete: Révész, Szűcs M. (kapusok), Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Koza, Sebők, Takács, Bogdán, Farkas, Gyimesi, Mohácsi, Podonyi, Kohajda, Hadár, Hegedűs.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása: Brunczvik – Németh, Boldizsár, Turján, Degovics, Heredea, Forró, Imre, Lajkó, Szőcs, Péter-Szabó.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

FK 1899 Szeged – Algyő SK 3-1 (1-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezeti: Rácz Béla (Tóth Pál, Szabó Gábor).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Heredea, Turján, Szecska, Degovics, Csuka (Dóra J. 61′), Forró (Fejes 90′), Imre (Dóra T. 82′), Péter-Szabó, Gyurkovics (Dedovics 74′), Varga M. (Németh A. 87′). Játékos-edző: Dóra János.
Algyő: Szűcs – Koza, Gyimesi, Gonda, Mohácsi, Laczkó, Takács R., Sebők, Pataki, Orosházi, Farkas Sz. (Kiss B. 81′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Varga M. (34′), Dóra J. (76′, 79′), ill. Orosházi D. (54′).
Sárga lap: Varga M. (52’), Csuka (58’), Turján (70’), Dedovics (74’), ill. Mohácsi (41’), Koza (58’).

Így játszottak a csapatok a 27. fordulóban:

Ásotthalom TE – Algyő SK 2-4 (1-2)
Ásotthalom. Vezette: Vereska Mátyás (Kovács Attila, Juhász Mihály).
Ásotthalom: Ábrahám – Somlyai, Bokányi, Kiszner, Németh, Rencsár, Kothencz L. (Szolákovics 59’), Szlobodnyik (Orosz 59’), Hatvani, Baji R., Kothencz G. Vezetőedző: Hevesi Tibor.
Algyő: Révész – Sebők, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Bogdán, Pataki (Gyimesi 83’), Podonyi, Mohácsi (Farkas 88’), Kohajda (Hadár 83’). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Baji R. (11’, 70’), ill. Takács (13’), Kohajda (33’, 53’), Mohácsi (84’).
Sárga lap: Baji R. (14’), Bokányi (22’), ill. Mohácsi (17’), Takács (37’), Sebők (64’).
Piros lap: Kiszner (91’).

FK 1899 Szeged – Nagymágocs SE 2-1 (0-0)
Felső Tisza parti stadion, műfű. Vezette: Bálint Attila (Tóth Ádám, Nagy Gábor).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Degovics, Szecska, Turján, Németh, Gyurkovics, Imre (Boldizsár 89′), Forró, Lajkó (Csuka 70′), Szőcs (Péter-Szabó 65′), Varga (Dóra J. 58′). Megbízott edző: Dóra János.
Nagymágocs: Kovács – Sándor L., Takács Á., Takács B., Makai, Sándor Z., Szepesi, Markovics I., Szarvas, Markovics N., Labádi. Vezetőedző: György István.
Gólszerzők: Szőcs (52′), Németh (87′), illetve Szarvas (80′).
Sárga lap: Varga (29′), illetve Sándor L. (56’).

Előző sztori

Vági Márton: Szegednek az NB I-ben lenne a helye

Következő sztori

Labdarúgás: gólkirályjelöltek csatáján nyerne a Szeged 2011