Sport

Labdarúgás: az Algyő sem bírt Dóra Jánossal + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: az Algyő sem bírt Dóra Jánossal + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 9., szombat
Labdarúgás: az Algyő sem bírt Dóra Jánossal + FOTÓK, VIDEÓ
fk_algyo_mj 13

A 38 esztendős csatár döntetlennél szállt be, majd két találattal kényszerítette térdre az előző pontvadászat ezüstérmesét. Sorozatban ötödször nyert az FK.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző
2013.11.09., 17:00
FK 1899 Szeged
Algyő SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Rácz Béla • asszisztens: Tóth Pál, Szabó Gábor
3
-
1

A megyei I. osztály 13. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Algyő SK 3-1 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezeti: Rácz Béla (Tóth Pál, Szabó Gábor).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea, Turján, Szecska, Degovics, Csuka (Dóra J. 61'), Forró (Fejes 90'), Imre (Dóra T. 82'), Péter-Szabó, Gyurkovics (Dedovics 74'), Varga M. (Németh A. 87'). Játékos-edző: Dóra János.

Algyő:

Szűcs - Koza, Gyimesi, Gonda, Mohácsi, Laczkó, Takács R., Sebők, Pataki, Orosházi, Farkas Sz. (Kiss B. 81'). Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Varga M. (34'), Dóra J. (76', 79') illetve Orosházi D. (54') Dóra János:

"Nem volt könnyű mérkőzés. Úgy érzem, a mentálisan erősebb csapat győzött. A sikert mindenképpen születésnapos csapatkapitányunknak, Brunczvik Dánielnek ajánljuk."

Takács Zoltán:

"Hoztuk az őszi formánkat. 1-1 után nekünk volt ziccerünk, majd a kontrából gólt kaptunk. Akik a pályán voltak, azokat dicséret illeti. Akik viszont cserbenhagyták őket és a szurkolóinkat, azok szégyellhetik magukat..."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját Orosházi Dániel egyenlítésével, Dóra János két góljával, Forró Attila, illetve Szűcs Marcell nyilatkozatával, s böngészgesse fotógalériánkat is!

http://youtu.be/3GTFOcKEgbU

Online közvetítésünk:

90'
Vége a mérkőzésnek. Az FK 1899 Szeged csapata sorozatban ötödik bajnokiját is megnyerte. A kék-feketék így pontszámban (20) beérték a címvédő Tápét, de maradtak a nyolcadik pozícióban. Az Algyőt tovább sújtja a pechsorozat, több kulcsemberük hiányában, erősen tartalékosan is helytálltak, de Dóra Jánossal nem bírtak, így vereség lett a vége.
90'
Fejes Andor is beállt Forró Attila helyére hazai oldalon.
89'
Könnyedén játszadozik már az FK 1899 Szeged, az algyőiek küzdenek, ütköznek, de támadásvezetésre már nem futja erejükből.
87'
Németh András kap lehetőséget az utolsó percekre az első gólt jegyző Varga Martin helyett.
86'
Dedovics Márk lövését könnyedén védte Szűcs Marcell. A másik kapu előtt Koza Zsolt tüzelt, Brunczvik zsákmánya lett.
82'
Cserék mindkét oldalon. Farkas Szilvesztert Kiss Bence váltotta a vendégeknél, míg a hazaiknál Dóra Tamás lépett a pályára Imre Zoltán helyett. A szegedi publikum már ünnepli övéit.
79'
GÓÓÓL 3-1! Eldőlni látszik a csata. Ismét egy bal oldali beadás tréfálta meg az algyői védelmet. Dóra János érkezett a hosszú oldalon, s a rövidre dőlő kapus mellett külsővel nagyszerűen lőtte ki a hosszú sarkot. A 37 éves FK-legenda immár öt találatnál jár a bajnokságban.
76'
GÓÓÓL 2-1! Újra vezetnek a szegediek, s talán senkinek sem okoz meglepetést, hogy megint Dóra János a nyerőember. Péter-Szabó Tamás balról magas ívben adott be, Dóra a hosszún érkezett, lemaradtak róla, így 4 méterről higgadtan lőhetett a jobb alsóba.
75'
Gyimesi László kiválóan tekert középre egy szabadrúgást mintegy 30 méterről, Mohácsi László szemet gyönyörködtető mozdulattal ollózott, ám éppen középre, Brunczvik Dániel portás így védeni tudott.
74'
Gyurkovics Tamás jött le, Dedovics Márk állt a helyére hazai oldalon.
72'
Parázs jelenetek szép sorban, mindkét fél a bírói ítéleteket vitatja. Ez is mutatja, hogy roppant kiegyensúlyozott a mérkőzés, nem bírnak egymással a csapatok. Óriási küzdelem zajlik minden egyes négyzetcentiért, test-test elleni ütközéseket figyelhetünk, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem adódott.
68'
Bal oldali beadást követően Varga Martin fejelhetett, de nem volt benne elég erő, meg is pattant a portás előtt, a pirosban védő Szűcs Marcell könnyedén ölelhette magához. A találkozó utolsó negyedére fordultunk közben. Kérdés, meglesz-e a győztes gól: azaz tud-e nyerni zsinórban ötödször is az FK, illetve két döntetlen után begyűjti-e a három pontot az Algyő.
64'
Orosházinak megjött a lövőkedve, 22 méterről tüzelt, alig tévesztette el a jobb alsót. Brunczvik kapus korholta is a társakat, hogy miért hagyták lőni az algyőiek gólszerzőjét.
61'
Dóra János játékos-edző Csuka Tamás helyére cserélte be magát. Ezt megelőzően leült a hazaiak játéka, magabiztos védekezésből kontrákat tudott építeni az Algyő. A hazaiak mestere ezt érzékelvén frissített.
58'
Péter-Szabó Tamás ugrott ki, a lövés pillanatában szerelték szögletre az algyői védők. Óriási lehetőség volt! Ez is mutatja, hogy a bekapott gólt követően nagyobb sebességi fokozatba igyekeznek kapcsolni a hazaiak.
54'
GÓÓÓL 1-1! Furcsa körülmények között született meg az algyőiek egyenlítő találata! Addig szerencsétlenkedtek az FK védői, míg a szemfüles Orosházi Dániel közbeszúrt 8 méterről, a labda pedig Brunczvik alatt utat talált a hálóba. A 21 esztendős futballista először volt eredményes ebben a szezonban.
50'
Péter-Szabó Tamás tűnt fel a vendégek ketrece előtt, Szűcsnek merész kivetődéssel kellett mentenie előle.
49'
Gyurkovics Tamás ballal fantasztikus löketet eresztett meg 16 méterről, Szűcs Marcell hatalmasat védett. Odaát Gonda Attila fifikás szabadrúgása okozott riadalmat, elment a lábak között a bogyó, alig-alig tévesztette el a sarkot.
46'
A csapatok nem vonultak be az öltözőbe, olyan kellemes melegben van részünk még így november 9-én is, így aztán alig hét perc szusszanást követően az algyőiek meg is kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45'
A felvonás hajrája mezőnyjátékot hozott. A zöldek nem tudtak veszélyt teremteni, az FK pedig a szünetet várta. El is érkezett a pihenő.
43'
Varga Martin pompás átadással dobta támadásba Péter-Szabót, centerezését mentették a jól záró algyőiek.
42'
Heredea Mátét pár centivel a vonal előtt vágták fel a vendégek a tizenhatos jobb sarkánál. Imre Zoltán állt a labda mögé, remek ívelését ki tudták fejelni az ötösről.
38'
Továbbra is élénk az iram, változatos a meccs. Csuka Tamás ágyúzott a tizenhatosról, Szűcs kapusról kivágódott a bogyó, ami éppen csak elcsúszott a berobbanó csatárok előtt. Ezt megúszta most az Algyő.
34'
GÓÓÓL 1-0! A szabadrúgás után meg is született a hazaiak vezető találata. Miközben mindenki lövést várt, Imre Zoltán lágyan az ötösre ívelte a bőrt, a berobbanó Varga Martin pedig közelről bombázott a léc alá. A 19 esztendős csatárnak ez volt a hatodik gólja a bajnokságban.
33'
Egy-egy akció mindkét oldalon. Előbb Pataki a védelem mögé ívelt labdájával Orosházi Dániel iramodott meg, ám mielőtt lőhetett volna, elnyomták, szögletre szerelték a szegediek. Aztán Vargát 28 méterre a kaputól faultolták a vendégek.
29'
Ismét Sebők Lászlóval gyűlt meg a hazaiak baja. Az algyőiek kiválósága ragyogó testcselt mutatott be, majd 18 méterről csavarta rá. Brunczvik Dániel portásnak azonnal vetődnie kellett, de alighanem nem ért volna oda, ha a laszti a bal alsót találja el, a kapus szerencséjére azonban centikkel a kapufa mellett suhant el.
27'
Hullámzóvá vált a játék a félidő közepén. Sebők László révén próbálkozik építkezni az Algyő, stabilan védekezik az FK. A szegediek részéről pedig Péter-Szabó húzta meg a szélt, nagy nehezen mentettek előle bedobásra.
23'
Varga Martin percei! Előbb tétovázott, lövés helyett kivárt, majd szerelték. Ezt követően négy ember között tört be, meg is célozta a kaput, ám kísérletét szögletre blokkolták. Csuka Tamás sarokrúgásában is volt kurázsi, veszélyesen tekeredett, Szűcs Marcell algyői hálóőr a levegőben úszva öklözte ki a gólvonalról.
20'
Ismét Sebők vétette magát észre, nagyszerűen centerezett, Pataki Sándor erőszakosan igyekezte megelőzni védőjét, a játékvezető szerint túlságosan is határozottan, így az FK folytathatta a játékot.
19'
Megtörte a Szeged egyeduralmát egy gyors kontra. Sebők László gyors akcióját 30 méterre a ketrectől szabálytalanul állították meg, a szabadrúgás elhalt a falban.
15'
Beszorította ellenfelét a kék-fekete sereg, egyre nagyobb a nyomás az algyői védelmen. Középen ugyanakkor kiválóan zárnak Gyimesi Lászlóék, a széleken sem tudnak mögéjük kerülni az FK-sok, a labdatartásból így nagyobb lehetőség nem bontakozik ki.
11'
Heredea Máté beadásszerű lövése landolt a kapu tetején, nem sok hiányzott, hogy behulljon. Szűcs Marcell portás kicsit kint állt, nem tudott volna hárítani. Továbbra is enyhe FK-fölény és gyors, lapos passzok jellemzik a mérkőzést.
8'
Óriási küzdelem bontakozott ki a két tizenhatos között némi FK-fölénnyel. Szoros emberfogás mindét oldalon, egy-egy lefordulás okoz veszélyt.
4'
Kihagyhatatlan helyzet maradt ki rögtön az elején. Péter-Szabó Tamás fantasztikus beadása Gyurkovics Tamást találta meg az ötösön belül teljesen egyedül, a támadó belsővel túlságosan megemelte a lasztit, ami így a labdafogó hálóban kötött ki. Nem sok hiányzott a szegedi vezetéshez!
1'
A hazaiak kezdték a meccset, Tápé felé támadnak az első félidőben. Érdekesség, hogy a diszkoszvetősök zsinórban harmadik alkalommal lépnek pályára ugyanazzal a tizeneggyel.
16.55: Ideális labdarúgóidőben kezdhetik meg a derbit a csapatok. Az ifik már végeztek, itt a vendég algyőiek 6-1-es sikert arattak. 16.30: A diszkoszvetősök nagyszerű formában vannak, utóbbi négy mérkőzésüket megnyerték. Kispadjukon ezúttal játékos-edzőként Dóra János foglal helyet, a vezetőedző, Hüvös Gábor családi elfoglaltság miatt van távol. Ami az algyőieket illeti, nincs könnyű őszük, nem fogadja őket kegyeibe Fortuna. Ezúttal is kulcsembereket kénytelenek nélkülözni: Kohajda Gergely öt sárga lapja, Hadár Attila sérülés, betegség miatt nem kaphat szerepet, de Hegedűs Tibor és Daróczi László sem áll rendelkezésre... 16.20: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza parti stadionból! A centerpályán valóságos gólzáport hozott ez a délután, hiszen a Tisza Volán SC Szeged 15-0-ra verte a Nagymágocsot. A műfüvön két, a középmezőnyben található, masszív, szervezett, támadó szellemű focit játszó együttes csap össze hamarosan, az FK 1899 Szeged az Algyőt látja vendégül. A hazaiak kék-fekete felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, míg a vendégek zöld felsőben, fehér nadrágban és sportszárban veszik fel a harcot. 17 órakor Rácz Béla sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés. Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.