Sport

Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán - Kinizsi derbit

Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán - Kinizsi derbit

2014. május 16., péntek
Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán - Kinizsi derbit
tisza_volan_szentesi_kinizsi19_gs

A megyei futballpályákat is sújtó ítéletidő miatt az algyői műfüvön fog összecsapni szombaton a Tisza Volán és a Szentesi Kinizsi. A vendégek a tisztes helytállásban bíznak a bajnokaspiráns szegediek ellen.

Az már biztos, hogy az ítéletidő nem múlik el nyom nélkül: az eredetileg szombat délután, 17 órakor kezdődő Tisza Volán - Szentes mérkőzést Algyőn fogják megrendezni a műfüves pályán 14 órától, tudta meg a SZEGEDma.hu

Tóth Ákostól,

akinek listavezető, bajnokjelölt együttese legutóbb Kisteleken aratott kiütéses győzelmet 12-0 arányban. A 13. helyen álló vendég szentesiek legutóbb az FK 1899 Szegedet fogadták, s vívtak a Hüvös-legényekkel 1-1-es döntetlent - a hétvégén azonban aligha lehetnek illúzióik a Volán ellen, amely ősszel idegenben hengerelte le őket 8-0-ra.

Újabb kötelező győzelemre készül a Volán

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged - Szentesi Kinizsi TE megyei bajnoki labdarúgó-mérkőzést szombaton 14 órától élőben közvetítjük Algyőről! Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

Tóth Ákos alakulatának meggyűlt a baja az időjárással, hiszen edzeni ugyan tudott a csapat a héten a Felső Tisza parti hátsó pályán és a műfüvesen is, ám a mérkőzésre nem kerülhet sor a centerpályán, amelynek talaját teljesen feláztatta a víz. "Már szerdán alkalmatlan volt a futballra a pálya, s ez aligha változik meg szombatig. A mérkőzés időpontjában a műfüves pálya foglalt, így Algyőre kényszerülünk, az ottani műfüvesen fogadjuk a Szentest szombaton 14 órától. Jövő szerdán kupameccset is kellene játszanunk az UTC-vel az Etelka soron, reméljük, addigra már alkalmas lesz a játékra a pályánk" - közölte Tóth Ákos. A Volánnál Tóth Attila továbbra sem bevethető, a korábban izomszakadást szenvedett

Szabó Attila

ugyanakkor már játszott legutóbb Kisteleken, így most is számíthat rá a kék-feketék mestere, akinek eltiltottak miatt sem kell, hogy fájjon a feje. "Nem becsüljük le ellenfelünket, de tisztában vagyunk vele, hogy mi vagyunk az esélyesek, épp ezért mihamarabb szeretnénk eldönteni a találkozót" - tette még hozzá a Volán mestere. A házigazdák háza tájáról azt is megtudtuk, hogy minden, a mérkőzésre jegyet vásárló szurkoló egy A4 méretű színes csapatképet kap ajándékba.

szentes_fk04

A tisztes helytállásban bíznak Szentesen

Vízből jutott Szentesnek is!

Bozóki Zoltán

vezetőedző elárulta, a Kurca-partiak pályája is víz alatt van, igazi sártengerben edzhetett a csapat műfüves pálya híján. De nem csak ez az oka, hogy nem különösebben jó előjelekkel hangolhatnak a vendégek. "A Volán a bajnokság abszolút esélyese, nagyobb játékerőt képviselnek, így nem lehet más a célunk, mint a tisztes helytállás" - közölte az edző. "Itthon nagyon kikaptunk tavaly, bár az első percben a gól utáni kiállítással eldőlt a meccs. A nyári kupameccsen ugyanakkor csak 2-0-ra kaptunk ki, akkor szorosabb meccset tudtunk vívni a szegediekkel" - tette hozzá a múltidézőt. Tóth Ákossal ellentétben Bozóki mesternek főhet a feje a hiányzók miatt. "Kiállítása miatti eltiltását tölti

Széll Norbert

, öt sárga lap miatti eltiltását pedig

Bordács László

.

Németh Arnold

munkahelyi elfoglaltsága miatt nem áll majd rendelkezésre, míg

Oravecz Sándor

továbbra is sérült" - vette lajstromba a maródiakat a tréner.

A Tisza Volán várható kerete:

Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Puskás, Ngalle, Beretka, Faragó, Kulacsik, Szabaó D., Szabó A., Dargó, Buzási, Szilágyi, Mucsi, Szalma.

A Szentes várható kerete:

Gömöri (kapus), Szeles, Vincze, Polyák, Kis, Kovács N., Mihály, Hidas, Tóth L., Martók.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén (2013. november 2.):

Labdarúgó megyei I. osztály 12. forduló: Szentesi Kinizsi TE – Tisza Volán SC Szeged 0-8 (0-4).

Szentes, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Bán Imre, Hideg Bence).

Szentesi Kinizsi:

Szél - Szabó D. (Kánvási), Vincze, Lajos, Bordács, Polyák Cs. (Szeles), Páger (Németh), Orovecz, Lekrinszki, Kovács N. (Polyák A.), Mihály (Boldizsár).

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó - Kormányos (Buzási), Vida (Hacker), Szabó A., Grünvald, Dargó, Kulacsik (Tóth A.), Puskás (Szilágyi), Beretka, Szalma (Mucsi), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Faragó B. (3), Beretka P. (2), Buzási P., Szalma G., Tóth A.

Kiállítás:

Lekrinszki (2').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.