Labdarúgás: Algyőre száműzte az eső a Volán – Kinizsi derbit

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan_szentesi_kinizsi19_gs

A megyei futballpályákat is sújtó ítéletidő miatt az algyői műfüvön fog összecsapni szombaton a Tisza Volán és a Szentesi Kinizsi. A vendégek a tisztes helytállásban bíznak a bajnokaspiráns szegediek ellen.

Az már biztos, hogy az ítéletidő nem múlik el nyom nélkül: az eredetileg szombat délután, 17 órakor kezdődő Tisza Volán – Szentes mérkőzést Algyőn fogják megrendezni a műfüves pályán 14 órától, tudta meg a SZEGEDma.hu Tóth Ákostól, akinek listavezető, bajnokjelölt együttese legutóbb Kisteleken aratott kiütéses győzelmet 12-0 arányban. A 13. helyen álló vendég szentesiek legutóbb az FK 1899 Szegedet fogadták, s vívtak a Hüvös-legényekkel 1-1-es döntetlent – a hétvégén azonban aligha lehetnek illúzióik a Volán ellen, amely ősszel idegenben hengerelte le őket 8-0-ra.

Újabb kötelező győzelemre készül a Volán

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged – Szentesi Kinizsi TE megyei bajnoki labdarúgó-mérkőzést szombaton 14 órától élőben közvetítjük Algyőről! Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

Tóth Ákos alakulatának meggyűlt a baja az időjárással, hiszen edzeni ugyan tudott a csapat a héten a Felső Tisza parti hátsó pályán és a műfüvesen is, ám a mérkőzésre nem kerülhet sor a centerpályán, amelynek talaját teljesen feláztatta a víz. “Már szerdán alkalmatlan volt a futballra a pálya, s ez aligha változik meg szombatig. A mérkőzés időpontjában a műfüves pálya foglalt, így Algyőre kényszerülünk, az ottani műfüvesen fogadjuk a Szentest szombaton 14 órától. Jövő szerdán kupameccset is kellene játszanunk az UTC-vel az Etelka soron, reméljük, addigra már alkalmas lesz a játékra a pályánk” – közölte Tóth Ákos. A Volánnál Tóth Attila továbbra sem bevethető, a korábban izomszakadást szenvedett Szabó Attila ugyanakkor már játszott legutóbb Kisteleken, így most is számíthat rá a kék-feketék mestere, akinek eltiltottak miatt sem kell, hogy fájjon a feje. “Nem becsüljük le ellenfelünket, de tisztában vagyunk vele, hogy mi vagyunk az esélyesek, épp ezért mihamarabb szeretnénk eldönteni a találkozót” – tette még hozzá a Volán mestere. A házigazdák háza tájáról azt is megtudtuk, hogy minden, a mérkőzésre jegyet vásárló szurkoló egy A4 méretű színes csapatképet kap ajándékba.

szentes_fk04

A tisztes helytállásban bíznak Szentesen

Vízből jutott Szentesnek is! Bozóki Zoltán vezetőedző elárulta, a Kurca-partiak pályája is víz alatt van, igazi sártengerben edzhetett a csapat műfüves pálya híján. De nem csak ez az oka, hogy nem különösebben jó előjelekkel hangolhatnak a vendégek. “A Volán a bajnokság abszolút esélyese, nagyobb játékerőt képviselnek, így nem lehet más a célunk, mint a tisztes helytállás” – közölte az edző. “Itthon nagyon kikaptunk tavaly, bár az első percben a gól utáni kiállítással eldőlt a meccs. A nyári kupameccsen ugyanakkor csak 2-0-ra kaptunk ki, akkor szorosabb meccset tudtunk vívni a szegediekkel” – tette hozzá a múltidézőt. Tóth Ákossal ellentétben Bozóki mesternek főhet a feje a hiányzók miatt. “Kiállítása miatti eltiltását tölti Széll Norbert, öt sárga lap miatti eltiltását pedig Bordács László. Németh Arnold munkahelyi elfoglaltsága miatt nem áll majd rendelkezésre, míg Oravecz Sándor továbbra is sérült” – vette lajstromba a maródiakat a tréner.

A Tisza Volán várható kerete: Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Puskás, Ngalle, Beretka, Faragó, Kulacsik, Szabaó D., Szabó A., Dargó, Buzási, Szilágyi, Mucsi, Szalma.

A Szentes várható kerete: Gömöri (kapus), Szeles, Vincze, Polyák, Kis, Kovács N., Mihály, Hidas, Tóth L., Martók.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén (2013. november 2.):

Labdarúgó megyei I. osztály 12. forduló: Szentesi Kinizsi TE – Tisza Volán SC Szeged 0-8 (0-4). Szentes, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Bán Imre, Hideg Bence).
Szentesi Kinizsi: Szél – Szabó D. (Kánvási), Vincze, Lajos, Bordács, Polyák Cs. (Szeles), Páger (Németh), Orovecz, Lekrinszki, Kovács N. (Polyák A.), Mihály (Boldizsár). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Kormányos (Buzási), Vida (Hacker), Szabó A., Grünvald, Dargó, Kulacsik (Tóth A.), Puskás (Szilágyi), Beretka, Szalma (Mucsi), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Faragó B. (3), Beretka P. (2), Buzási P., Szalma G., Tóth A.
Kiállítás: Lekrinszki (2′).

Előző sztori

Labdarúgás: ellenfélként tér vissza a vasutasok egykori ásza

Következő sztori

Vízilabda: Yvette közbeszólt, szombaton lehet bronzérmes a Szeged