Közélet

Kötelességszegés miatt ítélték el a nagylaki határőrt

Kötelességszegés miatt ítélték el a nagylaki határőrt

2014. május 8., csütörtök
Kötelességszegés miatt ítélték el a nagylaki határőrt

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa jogerősen bűnösnek mondta ki Zs. M. vádlottat szolgálatban kötelességszegés bűntettében, ezért őt 130.000,- forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás lényege szerint

Zs. M.

rendőr főtörzsőrmester vádlott 2014. január 03. napján 07:00 órától 19:00 óráig útlevélkezelő szolgálatban volt a nagylaki határátkelő belépő személyi forgalmi sávján. A szolgálat ideje alatt belépésre jelentkezett 09:33 órakor egy román honosságú autóbusz. Zs. M. vádlott 09:41 órakor megkezdte a busz utasainak személyi ellenőrzését, amelyet 9:44 órakor befejezett. Ezt követően a busz az ellenőrzési pontról anélkül indult tovább, hogy a vádlott annak körbejárását, külső szemrevételezését, továbbá a csomagtérajtók kinyitását végrehajtotta volna. Zs. M. vádlott azon magatartásával, hogy az átlépő buszt nem ellenőrizte, illetve annak külső szemrevételezését nem a szabályoknak megfelelően végezte, megsértette a szolgálatának ellátására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket A vádlott a tárgyaláson bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tett. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.