Körbefutják Szeged főutcáját, a Tiszát szombaton

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hidkorfutas_ia

A két szegedi hidat is érintő ingyenes tömegsportrendezvény nem okoz fennakadásokat a közlekedésben.

A Szegedi Platán SE az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságának népszerűsítése érdekében Híd-kör futást szervez 2014. május 24-én 10 órától – jelentették be a Móra-múzeum mellett tartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón a szervezők. A futásra a gyülekező 9 órától az újszegedi Liget Belvárosi híd felőli részén lesz, a rajt is itt történik, az Liszt Ferenc Ligeti sétánytól. Mint elhangzott, az útvonal kialakításánál szempont volt a két szegedi oldalt összekötő hidak, a főutcának tekinthető Tisza folyó és a város friss levegőjét biztosító Liget és Stefánia egy egységbe történő beillesztése. Egy kör hossza 4,35 kilométer, az indulók 1, 2, 3, 4 és 5 kör közül választhatnak. A hangsúlyozottan ingyenes tömegsportrendezvényre az első 100 jelentkezőnek a szervezők Híd-kör emblémás pólót biztosítanak. Mivel a futás tömegsportként zajlik, a járdák, utak és átkelő helyek nem lesznek lezárva, a közlekedési szabályokat minden résztvevőnek saját felelősségére be kell tartani.

Az eseményhez a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozik. Mint Bartók Csaba, a Pick Szeged egykori kézilabdázója, jelenleg az SZTE ügyvivő szakértője elmondta, 50 egyetemista is részt vesz a hídkörfutáson. A Pick jelenlegi csapatkapitánya, a minap EHF Kupát nyert Vadkerti Attila hozzátette, ő maga sem marad ki a jóból. “Magam is a Tiszához közel lakom, s reggelente, amikor viszem a gyerekeket az óvodába, az autóból gyakran végignézek a folyón, s ilyenkor mindig tudatosul bennem, hogy mennyire szeretem ezt a gyönyörű várost” – jegyezte meg a szegedi kézilabdás, aki ezúttal most testközelből is megélheti azt, amit eddig jobbára csak az autóból, vagy a robogóról csodálhatott meg

Útvonal:
Indulás: 1. Liszt Ferenc ligeti sétány régi híd felöli része – 2. Torontál tér – 3. Közép Kikötő sor – 4. Temesvári Krt. Bertalan híd alatt – 5. Bertalan híd bal oldali járda – 6. Felső Tisza-Part járda – 7. Tisza Lajos krt. Belveder előtti járda – 8. Stefánia járda – 9. Belvárosi híd bal oldali járda – 10. Érkezés: Liszt Ferenc ligeti sétány Belvárosi híd felöli része.

Előző sztori

Orbán: Brüsszelben a magyarok érdekéért kiálló politikusok képviseljék az országot

Következő sztori

Csongrád megyeiek is versengnek az év egészségügyi szakdolgozója címért