Kultúra

Kis kezek, nagy zeneművek a szegedi színházban

Kis kezek, nagy zeneművek a szegedi színházban

2014. május 26., hétfő
Kis kezek, nagy zeneművek a szegedi színházban

Nagy zeneművekkel készülnek a kis kezek. Május utolsó csütörtökén a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Király-König Péter Zeneiskola növendékei közös műsorral készülnek a zenetörténet legnagyobb alakjaitól.

A program ötlete a zenei tehetséggondozás jegyében született. A Szegedi Szimfonikus Zenekarnak, mint a Dél-alföld legjelentősebb zenei együttesének - amely magas szintű szakmai hozzáértése és az igényes zene értékeinek bemutatása iránti alázata és elkötelezettsége alapján 2012 tavaszától nemzeti kategóriába sorolt zenekarként folytatja működését -, kiemelt célja a gyerekek zenei nevelése. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az együttes teret biztosít a zenei tehetséggel rendelkező gyermekek és fiatalok számára kvalitásaik bemutatására. Kiváló partner ebben évről-évre Szeged legjelentősebb alapfokú zeneművészeti intézménye, a Király-König Péter Zeneiskola is. A közös műsor

Haydn

zongoraversenyével indul

Balázs Piri Soma

előadásában, majd az est folyamán ellép

Kovács Sára Beriot

hegedűversenyével,

Weber

F-mol klarinétversenyével pedig

Balázs Péter

készül. Végül

Sztathatos Sebestyén

ugyancsak Beriottal készül, mégpedig a Balettjelenetekből csendül fel néhány hegedűszólam. A szegedi szimfonikusok és a Király-König-iskola vonószenekarából alakult együttes Bizet-Osborne Carmen-szvit I. tétel, valamint Mozart Egy kis éjjeli zene III. tétel adják elő. Kis kezek május 29-én szólaltatják meg a nagy zeneműveket. Jegyek 1000 forintos áron kaphatók a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a jegyirodák nyitvatartási idejében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.