Kézilabda: szerb nagymenőt igazolt az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

marija_lojpur

Két játékos szerződtetését jelentette be csütörtökön a jövőre az NB I-ben szereplő SZKKSE-Chance-Exicom csapata, Marija Lojpur személyében ráadásul egy igazi klasszis érkezik a szegediekhez.

Csütörtökön a gárda Facebook-oldalán tették közzé a hírt, miszerint Marija Lojpur Szegedre költözik. A 30 esztendős beálló a mögöttünk álló szezon során ezüstérmet szerzett hazája nemzeti együttesével az Európa-bajnokságon, a macedón Vardar Szkopje alakulatával pedig a Bajnokok Ligája bronzérmét zsebelte be.

Szintén szegedi színekben folytatja pályafutását a magyar juniorválogatott beállósa, Gulyás Vanda. A fiatal tehetség Veszprémet hagyja maga mögött Marosán Györgyék hívószavára.

“Nagyon sokat várok Marija Lojpurtól, úgy gondolom, a csapatunk szellemiségével ő teljes mértékig azonosulni tud majd. Komplex játékosról beszélünk, aki védekezésben és támadásban egyaránt megüti a magyar NB I színvonalát, a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságának meghatározó személyisége lehet. Egy teljesen más világból érkezik, ő egy igazi profi. Sokat beszélgettünk vele, a mai napot gyakorlatilag együtt töltöttük. Szegedet azonnal megszerette, a Kárász utcától a sportcsarnokig megmutattunk neki szinten mindent. Úgy váltunk el, hogy alig várja, hogy eljöjjön július 9., amikor visszatérhet a városba. Ennek én nagyon örülök, mert nem zsoldosokra van szükségünk, hanem olyanokra, akik tényleg átérzik a csapat előtt álló lehetőségek jelentőségét. Az már most látszik, bástyája lehet ő az együttesnek, az a profi szemlélet, amit képvisel, átragadhat majd a többiekre is.

marija_lojpur_alair

Gulyás Vanda egy fiatal reménység, előtte áll még a jövő. Úgy gondolom, ő is jó helyre került. Megpróbáljuk megtalálni az összhangot a rutinosabb játékosok és a fiatalok között, minden poszton. Beállósok tulajdonképpen már hárman is lesznek így a keretben, a két érkező mellett Lehmann-Dobó Andrea, a csapatkapitány. Összességében tehát ma este már nyugodtan alszom majd emiatt a pozíció miatt” – árulta el portálunknak Marosán György vezetőedző.

Előző sztori

Hátország: elődöntős a Szedeák Szolnokon

Default thumbnail
Következő sztori

Tavaly 1400 milliárd dollár volt a nemzetközi turisztikai költés

Legutóbbi hasonló cikkek