Sport

Kézilabda: szerb nagymenőt igazolt az SZKKSE

Kézilabda: szerb nagymenőt igazolt az SZKKSE

2014. május 29., csütörtök
Kézilabda: szerb nagymenőt igazolt az SZKKSE
marija_lojpur

Két játékos szerződtetését jelentette be csütörtökön a jövőre az NB I-ben szereplő SZKKSE-Chance-Exicom csapata, Marija Lojpur személyében ráadásul egy igazi klasszis érkezik a szegediekhez.

Csütörtökön a gárda Facebook-oldalán tették közzé a hírt, miszerint

Marija Lojpur

Szegedre költözik. A 30 esztendős beálló a mögöttünk álló szezon során ezüstérmet szerzett hazája nemzeti együttesével az Európa-bajnokságon, a macedón Vardar Szkopje alakulatával pedig a Bajnokok Ligája bronzérmét zsebelte be. Szintén szegedi színekben folytatja pályafutását a magyar juniorválogatott beállósa,

Gulyás Vanda

. A fiatal tehetség Veszprémet hagyja maga mögött Marosán Györgyék hívószavára. "Nagyon sokat várok Marija Lojpurtól, úgy gondolom, a csapatunk szellemiségével ő teljes mértékig azonosulni tud majd. Komplex játékosról beszélünk, aki védekezésben és támadásban egyaránt megüti a magyar NB I színvonalát, a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságának meghatározó személyisége lehet. Egy teljesen más világból érkezik, ő egy igazi profi. Sokat beszélgettünk vele, a mai napot gyakorlatilag együtt töltöttük. Szegedet azonnal megszerette, a Kárász utcától a sportcsarnokig megmutattunk neki szinten mindent. Úgy váltunk el, hogy alig várja, hogy eljöjjön július 9., amikor visszatérhet a városba. Ennek én nagyon örülök, mert nem zsoldosokra van szükségünk, hanem olyanokra, akik tényleg átérzik a csapat előtt álló lehetőségek jelentőségét. Az már most látszik, bástyája lehet ő az együttesnek, az a profi szemlélet, amit képvisel, átragadhat majd a többiekre is.

marija_lojpur_alair

Gulyás Vanda egy fiatal reménység, előtte áll még a jövő. Úgy gondolom, ő is jó helyre került. Megpróbáljuk megtalálni az összhangot a rutinosabb játékosok és a fiatalok között, minden poszton. Beállósok tulajdonképpen már hárman is lesznek így a keretben, a két érkező mellett

Lehmann-Dobó Andrea

, a csapatkapitány. Összességében tehát ma este már nyugodtan alszom majd emiatt a pozíció miatt" - árulta el portálunknak Marosán György vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.