Kézilabda: országos döntőben az SZKKSE serdülőcsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_kispest_mj09

Legyőzve a Ferencváros együttesét, kiharcolta az országos döntőbe jutást az SZKKSE-Chance-Exicom serdülőcsapata az Országos Serdülő Bajnokságban.

Nagy volt a tétje a mérkőzésnek, hiszen a sorsolás szeszélye alapján ebből a csoportból ennek a két csapatnak volt lehetősége az országos döntőbe bekerülni. A szegedi csapat dunaújvárosi vereségét követően 2 ponttal vezetett az FTC az SZKKSE előtt. A népligeti döntetlen azonban alapot szolgáltatott arra, hogy győzelem esetén – jobb egymás elleni eredménnyel – a szegedi csapat jusson a döntőbe.

Megilletődve kezdett a 100-120 néző által buzdított szegedi csapat. A vendégek 3-0-ra elhúztak, azonban ezt követően sikerült egy gólra (2-3) felzárkózni. Ekkor azonban még akadoztak a támadás befejezések és lerohanásból az ellenfélnek sikerült „könnyű” gólokat lőni (2-5). Jókor kért tehát időt Grandjean Gréta, aki Marosán György edzőtársával igyekezett megnyugtatni a lányokat.

Ez a taktika be is vált, hiszen sikerült a 13. percre egyenlíteni (5-5). Ezt követően a félidő végéig felváltva estek a találatok és szinte a lefújás pillanatában elért találatával a vendég csapat vonulhatott előnnyel a szünetre (10-11). A második félidőben gyorsan átvette a vezetést Zsikó Zsanett góljainak köszönhetően a hazai csapat, aki biztosan értékesítette Kovács Boglárka által kiharcolt büntetőket. A vendégek továbbra is tapadtak a hazaiakra, a második félidő 8. percében 16-16 volt az állás.

Innentől kezdve azonban csak egy csapat volt a pályán, Porobic Zitának nem tudtak gólt lőni, elől pedig rendre eredményesen fejezték be a támadásokat a hazaiak. Zsikó Zsanett átlövésgóljával az utolsó előtti percben már 7 góllal is vezettek a szinte eksztázisban játszó szegediek (24-17), azonban a vendégek még szépíteni tudtak. Így is sikerült a győzelem és vele együtt az országos döntőbe való bejutás.

Nagy eredmény ez a szegedi leány utánpótlás részéről, hiszen ide az évek óta meghatározó utánpótlásbázissal rendelkező csapatok (Győr, FTC, Debrecen) csapatai jutnak be. Az országos döntőt 6 csapat részvételével várhatóan május végén rendezik meg.

Országos Serdülő Bajnokság 11. forduló:

Szeged KKSE-Chance-Exicom – FTC I. 24-18 (10-11)
Szeged, 120 néző. Vezette: Kiss Zoltán, Kuklis Pál.
SZKKSE: POROBIC – Reigl 3, Dankó 2, ZSIKÓ 13/3, Aracsi 1, KOVÁCS B. 4, Miklós 1. Csere: Fodor (kapus) Kecskés, Szabó, Szécsi, Vér. Edző: Grandjean Gréta.
Az FTC legeredményesebb játékosa: Puskás 11.
Hétméteres: 3/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 2 perc, ill. 2 perc.

Grandjean Gréta: “Igazi csapatként küzdöttünk, a védekezésünk a második félidőben nagyszerű volt. Örülök, hogy a lányok ilyen fegyelmezetten játszottak, jó érzés volt a megbeszélteket viszont látni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy sikerült ezt a fantasztikus eredményt elérni!”

Default thumbnail
Előző sztori

Őrizetben az Indóház téri rabló

Következő sztori

Csütörtöki programajánló: Mennyekbe vágtató prolibusz, Világmegváltók és bor

Legutóbbi hasonló cikkek