/

Kereszténydemokrata mézes majális Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedma16_3

Hagyományos mézes majálissal ünnepelték május 1-jét a szegedi kereszténydemokraták a Klapka téren.

„Május 1-je a munka ünnepe, de a katolikusok ezen a napon emlékeznek meg Munkás Szent József ácsmesterről, Jézus nevelőapjáról, a munkások védőszentjéről. Ebből az alkalomból a méhészek nagy szaktudást igénylő, izzadságos munkájának felidézésével tisztelegtünk a dolgozó magyar emberek előtt, akiknek teherbírását jól szimbolizálják a szorgos, erejükön felül teljesítő méhek” – fogalmazott Haág Zalán belvárosi önkormányzati képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi elnöke.

„Április 30-a húsz esztendeje a Méhek Napja is, így a méhészek és a munka becsülete szerencsés módon kapcsolódik össze ezekben a napokban” – vette át a szót Kalmár Ferenc, a KDNP megyei elnöke. Rókus önkormányzati képviselője a Szepesi Méhészettel közösen hosszú évek óta megrendezi május 1-jén a Mézes Majálist, mely ezúttal is mintegy háromszáz környéken élőt csalogatott a Klapka térre.

A Mézes Majálist idén is a helyszínen működő Szepesi Méhészet támogatta, mely mézkóstolóval, kedvezményes mézvásárral kedveskedett a kilátóknak. De kicsik és nagyok megismerhették a méhészkedés és mézkészítés fáradságos munkáját, közelről szemügyre vehették a kaptárakat és méheket, a zsákbafutás kicsiny bajnokainak jutalma pedig mézes puszedli volt.

De aszfaltrajzolás, szalonnasütés és pónilovaglás is színesítette a játszótéri programot.
Az önkormányzati képviselők délben paprikás krumplival vendégelték meg a mézédes délelőttön megéhezett rókusi és belvárosi családokat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Izgalmas programkínálattal jelentkezik a Somogyi-könyvtár

Következő sztori

Győri és szegedi siker a Dunai Regattán

Legutóbbi hasonló cikkek