Sport

Hátország: a SZEAC 2003-as generációja is villant Olaszországban

Hátország: a SZEAC 2003-as generációja is villant Olaszországban

2014. május 23., péntek
Hátország: a SZEAC 2003-as generációja is villant Olaszországban
szeac_bardolino_szell_andrea_001

Hatodik helyen végzett a SZEAC Labdarúgó Akadémia 2003-as korosztálya az olasz A.S. Benaco Bardolino által első alkalommal kiírt nemzetközi megmérettetésen.

A 32 csapatot felvonultató mezőny a Garda tó partján fekvő Bardolinóban csapott össze, olasz harmad-, negyedosztályú klubokkal szemben a Hajdúszoboszló, az Újpest és a SZEAC utánpótlása képviselte a magyar színeket. A mérkőzések egyetlen 20 perces játékrésszel zajlottak, a korosztálynak megfelelően keresztpályán, 6+1-es összeállításokkal. Négyes csoportokban kezdődtek az első játéknapon a küzdelmek, a szegediek pedig minden soros ellenfelüket legyőzve jutottak tovább. Másnap egy újabb, felsőházi csoportkör várt

Szöllősi István

és

Csehó Béla

tanítványaira, akik az első meccsen végig irányították a játékot az Olimpia Merano ellenében, de a magyar helyzetek rendre kimaradtak, míg az olaszok egy 18. percben elért találattal eldöntötték a három pont sorsát. Mivel a végső sorrend megítélésénél a pontszám után az egymás elleni eredményt vették alapul a rendezők, ez a vereség később komoly jelentőséggel bírt. Bár a folytatásban a házigazda és a Real Vicenza sem tudta megállítani a Szegedet, a csapat az említett okok, illetve az egyéb eredmények kedvezőtlen alakulása miatt mégis csak az 5-8. helyekért zajló rájátszásban folytathatta. Az Újpest elleni helyosztó egy 1-1-es döntetlen után büntetőkkel dőlt el a SZEAC javára, majd a világhírű Diesel ruhamárka tulajdonosának csapata, a Virtus Bassano jelentette a következő akadályt. A találkozón végül nem született gól, így ismét következhettek a büntetőlövések, amelyek során ezúttal az ellenfél bizonyult jobbnak. A szegediek a hatodik hely mellett a torna fair play díjával térhettek haza. „Kaptam egy levelet a szervezőktől, amiben megköszönték a részvételünket, illetve látatlanban is bocsánatot kértek, ha a rendezés kapcsán bármilyen problémánk akadt volna. Elismerésüket tolmácsolták a csapatunk teljesítménye és viselkedése okán egyaránt, és visszavárnak minket jövőre” – szemléltette a házigazdák szimpatikus habitusát

Paksi Péter

, az akadémia koordinátora.

Nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna (2014. május 10-11., Bardolino):

1. csoportkör:

SZEAC – Arzignano 1-0 SZEAC – Junior Oppeanense 2-0 SZEAC – Bussolengo 3-0

2. csoportkör:

SZEAC – Olimpia Merano 0-1 Benaco Bardolino – SZEAC 0-3 SZEAC – Real Vicenza 4-0

5-8. helyért:

SZEAC – Újpest 1-1 (büntetőkkel: 5-4)

5-6. helyért:

SZEAC – Virtus Bassano 0-0 (büntetőkkel: 5-6)

A szegedi keret:

Ábrahám Balázs, Boros Ágoston, Csehó Martin, Gera Zalán, Hochheizer Krisztián, Jakó Dávid, Kovács Bende, Kovács Máté, Kovács Viktor, Nagy Norbert, Oroján Domonkos, Oroján Zsombor, Ognen Radosevic, Sándor Soma, Sárkány László, Sisák Előd, Székhelyi-Molnár Bence, Török Kevin.

Edzők:

Csehó Béla, Szöllősi István.

Szakmai vezető:

Paksi Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.