Közélet

Glattfelder-kiállítás nyílik a Klebelsberg-könyvtárban

Glattfelder-kiállítás nyílik a Klebelsberg-könyvtárban

2014. május 10., szombat
Glattfelder-kiállítás nyílik a Klebelsberg-könyvtárban
Glattfelder-plakat

Tárlat nyílik a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában "Glattfelder Gyula egyetemmel kapcsolatos püspöki munkássága" címmel május 13-án.

Glattfelder Gyula

csanádi püspök egyetemmel kapcsolatos munkásságáról emlékezik meg TIK átriumában május 13-án nyíló kiállítás, melynek apropóját a főpásztor szegedi egyetemi díszdoktori címének 80. évfordulója adja. A kiállításon köszöntőt mond

Keveházi Katalin

főigazgató, majd

Szabó Gábor

rektor és

Kiss-Rigó László

megyéspüspök adja át a közönségnek. Glattfelder püspök megkülönböztetett figyelmet fordított az egyetemi ifjúságra: négy katolikus egyetemi kollégiumot alapított és működtetett (Buda, Pest, Sopron, Szeged), rendszeresen tartott lelkigyakorlatokat az ifjúság számára, különféle katolikus diákszervezetek patrónusa volt. Nem véletlen, hogy Glattfelder püspököt a szegedi mellett a budapesti egyetem is díszdoktorává avatta. A szegedi egyetem pedig különösen sokat köszönhet neki a Dóm téri egyetemi építkezések megvalósításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.