/

Finálé Fesztivál a Szegedi Nemzeti Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

finale_plakat_50x80cmA Szegedi Nemzeti Színház idén immáron 3. alkalommal rendezi meg évad végi seregszemléjét, a Finálé Fesztivált.

A 2014. május 20. és 25. között műsorra kerülő kamaraszínházi találkozón öt produkciót tekinthet meg a kisszínház közönsége. Elsőként a kecskeméti Katona József Színház mutatkozik be 20-án este. A nyugat női című produkciót öt színésznő játssza. A Nyugat mögött álló, küzdő, mosolygó és szenvedő asszonyok portréja a Bíró Kriszta által válogatott és szerkesztett szöveg alapján rajzolódik ki.

Másnap, 21-én, igazi különlegesség, a Stabat Mater kerül sorra a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház együttműködésével, Szegeden először élő zenével! Közreműködik Somogyvári Tímea Zita, Laczák Boglárka operaénekesek, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor dirigálásával.

Május 22-én sepsiszentgyörgyi vendégeké a színpad. A Háromszék Táncegyüttes – magyarországi turnéja egyik állomásaként – a Gábor Áron című táncjátékkal mutatkozik be. A produkcióval a 200 éve született székely ágyúöntő mester, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székelyföldi hőse előtt kíván tisztelegni.

A Szegedi Nemzeti Színház az évad egyik sikerdarabjával, Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiával képviselteti magát a Fesztiválon, május 23-án este. A két főszerepben két kiváló művész, Fekete Gizi és Jakab Tamás „jutalomjátékának” tapsolhat a publikum.

A Finálé Fesztivál zárónapján, május 25-én, a budapesti Aranytíz vendégjátékára kerül sor. Hollós Gábor rendezésében, Őze Áron, Kedvek Richárd, Széplaky Géza és Cseh Zsuzsa szereplésével Axel Hellstenius norvég szerző Elling és Kjell című előadását láthatja a 14 éven felüli közönség.

Az előadásokra belépők már kaphatók a színház jegyirodájában, vagy Interneten keresztül a www.jegy.hu címen.

Előző sztori

Hadipark és szimfonikusok a Szegedi Panoráma műsorán

Következő sztori

Hungarikummá nyilvánították az akácfát és az akácmézet

Legutóbbi hasonló cikkek