EHF-kupa: szegedi szenzáció – Mikler a döntőbe védte a Picket

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_sporting_mj-45

Történetének legnagyobb sikerét érte el a Pick Szeged. Mikler, Balogh, Illyés és Zubai átlag feletti teljesítményével kupadöntőt játszhat.

Álomkezdés. Így jellemezhetnénk az első 30 perc történését. Balogh és Illyés vitte a hátán a csapatot támadásban, előbbi hét lövésből ötöt, utóbbi hatból négyet dobott be. Ami pedig a védekezést illeti, a 9 kapott gól is önmagáért beszél. A csapat egységesen, fegyelmezetten zárt hátul, Mikler 44 százalékos teljesítményt nyújtott. Összességében elmondható, hogy a Pick az első félidőben remek taktikai érzékkel semlegesítette a Berlin erősségét, a kontrajátékot, és jelesre vizsgáztak védekezésben.

A második félidő kapkodva indult és bár Mikler ziccert fogott, 5 perc elteltével már időt kellett kérnie Pastornak 11-13-nál. Nem tudni, hogy a fejmosás használt-e, vagy nem is volt akkora gond, csupán egy rövidzárlatról beszélhettünk, mindenesetre a Szeged ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta… Ja, és egy Miklerrel is többek voltunk, aki a 45. perc környékén már közel 50 százalékos teljesítménynél járt. A Berlin az 50. percben tudott feljönni egy gólra, majd ismét visszaállt a rend: 2-3 gólnál többé már nem jött közelebb a német együttes. Ezzel a teljesítményével pedig a Pick Szeged elérte történetének legnagyobb sikerét, az EHF-kupa döntős szereplést.

A francia Montpellier 36-32-re verte a román Constantát a másik elődöntőben, így a Pick velük játszik a vasárnap 15.35-kor kezdődő fináléban

EHF-kupa elődöntő:

Füchse Berlin (német)-Pick Szeged 22-24 (9-13)
Férfi kézilabda EHF-kupa, elődöntő. Berlin, Max Schmeling Halle. Vezette: Togstad, Kristiansen (norvégok).
Füchse Berlin: Heinevetter – Zachrisson 5, Igropulo 3/1, Nielsen 1, Jaszka 5, Horák 3, Petersen 1. Csere: Stochl (kapus), Romero, Spoljarics, Drux, Wiede 1. Vezetőedző: Dagur Sigurdsson.
Pick Szeged: Mikler – Parrondo 3, Balogh 6, Mindegía 1, Zubai 3, Ilyés 5, Vadkerti. Csere: Blazevic, Ancsin, Vranjes, Prce, Larholm 4/3, Laszica, Kekezovics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/3.

Juan Carlos Pastor vezetőedző: “Alaposan felkészültünk az ellenfélből, és a fiúk minden taktikai utasítást betartottak. Nagyot harcolt a csapatom, amely a célja megnyerni a kupát, hazavinni a díszes serleget”

Előző sztori

Labdarúgás: Faragó négyet, a Volán kilencet gurított a Szentesnek + FOTÓK

Következő sztori

Lovas Ildikó regényéből készül előadás Szabadkán