Sport

EHF-kupa: szegedi szenzáció - Mikler a döntőbe védte a Picket

EHF-kupa: szegedi szenzáció - Mikler a döntőbe védte a Picket

2014. május 17., szombat
EHF-kupa: szegedi szenzáció - Mikler a döntőbe védte a Picket
pick_sporting_mj-45

Történetének legnagyobb sikerét érte el a Pick Szeged. Mikler, Balogh, Illyés és Zubai átlag feletti teljesítményével kupadöntőt játszhat.

Álomkezdés. Így jellemezhetnénk az első 30 perc történését.

Balogh

és

Illyés

vitte a hátán a csapatot támadásban, előbbi hét lövésből ötöt, utóbbi hatból négyet dobott be. Ami pedig a védekezést illeti, a 9 kapott gól is önmagáért beszél. A csapat egységesen, fegyelmezetten zárt hátul,

Mikler

44 százalékos teljesítményt nyújtott. Összességében elmondható, hogy a Pick az első félidőben remek taktikai érzékkel semlegesítette a Berlin erősségét, a kontrajátékot, és jelesre vizsgáztak védekezésben. A második félidő kapkodva indult és bár Mikler ziccert fogott, 5 perc elteltével már időt kellett kérnie

Pastornak

11-13-nál. Nem tudni, hogy a fejmosás használt-e, vagy nem is volt akkora gond, csupán egy rövidzárlatról beszélhettünk, mindenesetre a Szeged ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta... Ja, és egy Miklerrel is többek voltunk, aki a 45. perc környékén már közel 50 százalékos teljesítménynél járt. A Berlin az 50. percben tudott feljönni egy gólra, majd ismét visszaállt a rend: 2-3 gólnál többé már nem jött közelebb a német együttes. Ezzel a teljesítményével pedig a Pick Szeged elérte történetének legnagyobb sikerét, az EHF-kupa döntős szereplést. A francia Montpellier 36-32-re verte a román Constantát a másik elődöntőben, így a Pick velük játszik a vasárnap 15.35-kor kezdődő fináléban

EHF-kupa elődöntő:

Füchse Berlin (német)-Pick Szeged 22-24 (9-13)

Férfi kézilabda EHF-kupa, elődöntő. Berlin, Max Schmeling Halle. Vezette: Togstad, Kristiansen (norvégok).

Füchse Berlin:

Heinevetter - Zachrisson 5, Igropulo 3/1, Nielsen 1, Jaszka 5, Horák 3, Petersen 1. Csere: Stochl (kapus), Romero, Spoljarics, Drux, Wiede 1. Vezetőedző: Dagur Sigurdsson.

Pick Szeged:

Mikler – Parrondo 3, Balogh 6, Mindegía 1, Zubai 3, Ilyés 5, Vadkerti. Csere: Blazevic, Ancsin, Vranjes, Prce, Larholm 4/3, Laszica, Kekezovics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

2, ill. 2 perc.

Hétméteres:

1/1, ill. 3/3. Juan Carlos Pastor vezetőedző:

"Alaposan felkészültünk az ellenfélből, és a fiúk minden taktikai utasítást betartottak. Nagyot harcolt a csapatom, amely a célja megnyerni a kupát, hazavinni a díszes serleget"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.