Írjon nekünk

Közélet

ÁGOTA-s családi nap az integráció jegyében + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

agota_csaladi_nap16_gs

A nevelőszülői hivatás népszerűsítése volt az egyik célja az ÁGOTA Alapítvány szombati közösségi napjának, melyen ezúttal is több ezren vettek részt.

Élő csocsóval, ugrálóvárral és trambulinnal is várták a Zápor-tónál a gyerekeket az ÁGOTA Alapítvány közösségi napján, amelynek a sztárvendége Balázs Fecó volt. Egy tál meleg étellel is kedveskedtek a családoknak, és természetesen vattacukrot is kapott minden résztvevő. „A családi és közösségi nap egyik célja, hogy elősegítse az integrációt. Ilyenkor a családból kiemelt gyermekeink együtt lehetnek a környékbeliekkel, akiktől azt reméljük, hogy elkezdenek érdeklődni a nevelőszülői hivatás iránt” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Tapasztalatai szerint minden nagyszabású ÁGOTA-rendezvény után felélénkül az érdeklődés a nevelőszülői munka iránt, így egyre több gyermek nevelkedhet intézmény helyett családban. Kothencz János kiemelte, a vetélkedők során a családból kiemelt gyermekeket jobban megismerhetik a tarjániak, így mindenki láthatja, hogy ugyanolyanok, mint bármely más fiatal. „A célunk, hogy haza érkezzenek ebbe a társadalomba a gyermekeink, és ne a társadalom perifériáján kallódjanak” – hangsúlyozta.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő úgy látja, a legnagyobb értéke a családi napoknak, hogy ténylegesen kikapcsolódhatnak az emberek. „Az ÁGOTA országosan is elismert módon foglalkozik a gyerekekkel, itt megkapják mindazt, amire a legnagyobb szükségük van: méghozzá az odaadó szeretetet” – fogalmazott. Deutsch Tamás emlékeztetett, számtalan olyan család él hazánkban, akik anyagi helyzetük miatt nem tudnak bizonyos rendezvényeken részt venni, gondot okoz nekik az esetleges belépőjegyek vagy éppen étel megvásárlása, ezért is nevezte fontosnak az ÁGOTA-s családi napokat, mely mindenki számára nyitott és ingyenes. „Jó látni, hogy az emberek vágynak arra, hogy közösségben legyenek. Az ÁGOTA csapata minden alkalommal élettel tölti meg a Zápor tó környékét” – erről már B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő beszélt.

Harminc éve nevel gyermekeket Csizmadia Zsigmondné, aki ezúttal néggyel érkezett a Zápor-tóhoz. „Sokan azt hiszik, hogy a pénz miatt vállaljuk ezt a hivatást, pedig a legfontosabb az a szeretet, amit mi adhatunk nekik. Ezt a munkát csak elhivatottságból lehet végezni” – hangsúlyozta. Négy hónapos gyermekével érkezett a rendezvényre Kárpáczi Anita, aki úgy látja, nagy szükség van az ilyen közösségi rendezvényekre, s örömmel látja, hogy nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek is önfeledten kikapcsolódhatnak. Popity Dániel kivis vattacukrot evett, míg testévre, Popity Balázs szerint a kék szedres a legfinomabb. A testvérpártól megtudtuk, az ugrálóvár mellett a trambulint fogják feltétlenül kipróbálni a közösségi napon.

Kommentek

Közélet

Nemesi Pál: ne arról legyen híres Szeged, hogy ez a baloldal utolsó bástyája

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szokatlanul szókimondó interjút adott lapunknak Szeged független polgármesterjelöltje.

Tovább olvasom

Közélet

Ismét megszólalt a Rádió 88 tulajdonosa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Botka újságja megint hazudott és csúsztatott, de most Tóth Gézába futottak bele.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szegeden 11 százalékkal emelkedtek az albérletárak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Komolyabb drágulással egyelőre nem kell számolni, mivel komoly mennyiségű kiadó lakás érkezett a piacra.

Tovább olvasom

Aktuál