Közélet

Áder: az új korszak fő feladata a nyugatos polgárosodás megerősítése

Áder: az új korszak fő feladata a nyugatos polgárosodás megerősítése

2014. május 6., kedd
Áder: az új korszak fő feladata a nyugatos polgárosodás megerősítése

Magyarország nyugatos polgárosodásának megerősítését nevezte az elkövetkező új korszak legnagyobb feladatának Áder János köztársasági elnök a parlament alakuló ülésén tartott beszédében kedden.

Az államfő szerint az április 6-ai országgyűlési választás eredménye arra kell, hogy intsen mindenkit, hogy a magyar nemzet befejezettnek tekinti a rendszerváltás hosszúra nyúlt folyamatát. Április 6-án a választók azt a világos üzenetet fogalmazták meg az új Országgyűlés számára, hogy lezártnak tekintik a múlt terméketlen politikai vitáit - mondta

Áder János

.

Az államfő javaslatot tett Orbán Viktor kormányfővé választására

Áder János köztársasági elnök kedden a parlament alakuló ülésén tartott beszédében javaslatot tett arra, hogy az Országgyűlés

Orbán Viktort

, a Fidesz elnökét válassza meg miniszterelnöknek. Az államfő beszédében emlékeztetett, hogy a Nemzeti Választási Bizottság néhány napja megállapította az egy hónappal ezelőtti országgyűlési választás végeredményét, az Alkotmánybíróság pedig döntött a választási rendszert érintő beadványokról. "E két döntést követően senki sem kérdőjelezheti meg a választások tisztaságát, választási rendszerünk alkotmányosságát, a leendő kormány legitimitását" - jelentette ki Áder János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.