/

A Gencsmadarak nyerték a Diadal versenysorozatát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140509_diadal_donto_010

A Gencsmadarak nyakában fényeskedhet az “arany medál”, akik nemcsak sikerükben, hanem nyár végén a Balaton habjaiban is lubickolhatnak. Főnyereményük ugyanis egy háromnapos osztálykirándulás.

A gyerekek már tűkön ültek, a nagy izgalmak közepette a teamek tagjai is összekavarodtak, érdekes színkavalkáddal töltve meg az újszegedi sportcsarnok gyomrát. Bár a korábbi versenyek részeredményei alapján nagyjából mindenki sejtette, hogy a képzeletbeli dobogó melyik fokára állhat péntek délután, a hetedik helyért folyó küzdelem az Aranycsapat és a Kossuth 22 között, valamint a viadal az óriási D betűs vándorpajzsért lázban tartotta a versenyzőket. Végre aztán Makra Orsolya ügyvezető igazgató, valamint Engi Gábor tulajdonos kiállt, hogy átadja a csokit, oklevelet és emlékplakettet tartalmazó csomagokat.

A tizedik helyen a T3 csapat végzett, őket előzte meg az Aranycsapat, s a Kossuth 22 feljutott a nyolcadik helyig. A hetedik helyen a Békés csapat futott be, közvetlen előttük a Gregorsulival. A Ságvári végül az ötödik, az algyői Lesőharcsák pedig a negyedik helyig jutottak. A dobogó harmadik helyén üdvözölhettük a JUGYU gyakorlósulit, akik egy egynapos sportnappal lettek gazdagabbak. Szoros küzdelemben, mindössze hétpontos hátránnyal ezüstérmesek lettek a Kisteleki fenegyerekek, akik Kertész Péter jóvoltából egy egész napos belépőt nyertek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A Gencsmadarak már a második hely kihirdetésekor ujjongtak, az ő nyakukban fényeskedhet ugyanis az “arany medál”, s ők vihetik egy éven át a Diadal-vándorpajzsot. Nemcsak sikerükben, hanem a Balaton habjaiban is lubickolhatnak, ugyanis háromnapos osztálykirándulást nyertek a “magyar tengerhez”.

A leghangosabb, a legaktívabb, a leglelkesebb szurkolótábora a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola T3 csapatának volt, akik a versenyen nyújtott teljesítményükért egy egész estés sulibulit nyertek, ahová a Rádió 88-at várhatják majd vendégségbe.

A felkészítő tanárok sem felejtették el megjutalmazni: a Kossuth Lajos Általános Iskolából Sajtos Bettina, az Arany János Általános Iskolából Varga Tamás, a Gregor József Általános Iskolából Pál Bence, a Kisteleki Általános Iskolából Kelemen Zita, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából Ficsór Barnabás, a tápéi Bálint Sándor Általános Iskolából Szegedi László, a Juhász Gyula Általános Iskolából Lovai Róbert, a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolából Becsei Brigitta, a Béke Utcai Általános Iskolából Farkas Katalin, s a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolából Farkas Aranka kapott oklevelet.

A Gencsmadarak állítják, az aranyra utaló hogy citromsárga pólót csupán véletlenül választották, a verseny elején még csak remélték, hogy az élen végeznek. Tavaly mindössze egyetlen ponttal maradtak le a dobogó legfelső fokáról, ezért idén nem volt kérdés, hogy ha még egy leheletnyit belehúznak az élre törnek – lelkendezett a csapat apraja karöltve a felnőtt játékosokkal és Szegedi László felkészítő tanárral. Ők a napfényfürdős fordulót élvezték leginkább, a fáradalmakat pedig várhatóan a tanév végén pihenik ki a Balaton-parton. Elárulták, ha jövőre lehetőségük lesz, újra nekivágnak a viadalnak.

És talán lesz is. Makra Orsolya elárulta, ő már nagyon készül a következő tanév fordulóira. A végső menetet emlékezetes megmérettetésekkel töltötték meg. “A mai napra igyekeztünk színes feladatokat összeállítani, különféle sportokat házasítottunk össze.” Volt itt pókjárásban talicska módjára pingponglabda-szállítás, mogyorógyűjtés hulahoppkarikával, valamint a teameknek az egyéni feladatok mellett a csapatjátékokban is ügyeskedniük kellett. Ilyen volt a sorlabda és a gyorsasági labda, ahol oszlopokba rendeződve kellett a srácoknak egymásnak adogatni a pörgő labdát. A hagyományosnak számító bemelegítő feladat sem maradhatott el a fáradt izmok felébresztésére: a gyerekeknek jobb és bal kézzel is pattogtatniuk kellett a pályán. “Szívfájdalmunk volt, hogy a Maty-éri forduló elmaradt, azt a gyerekek is nagyon várták, viszont úgy vettem észre, hogy a jégpálya és a mai döntő feledtetni tudta velük ezt a hiányt.

no images were found

Előző sztori

Hétvégi programajánló: csillagászkodás, jóganap és biopiac

Következő sztori

Minden eddiginél többen gyűjtik a szemetet a TeSzedd!-en