Bulvár

1,6 milliárdos kárt okozott Yvette

1,6 milliárdos kárt okozott Yvette

2014. május 20., kedd
1,6 milliárdos kárt okozott Yvette

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) első összesítése szerint a múlt heti Yvette névre keresztelt ciklon miatt május 19-éig több mint 21 ezer bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, a károk becsült összege meghaladja az 1,6 milliárd forintot - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a ciklon két-háromszorosára növelte a biztosítóknál az ilyenkor szokásos kárbejelentések számát, de volt olyan nap, mikor ötször több bejelentést regisztráltak. A leggyakrabban a villámok és a fák kidőlése okozta a kárt, de sok esetben sérültek a tetők és beáztak az épületek is. A legtöbb bejelentés Somogy, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből érkezett, illetve a fővárosból és annak vonzáskörzetéből. A MABISZ adatai szerint 2013-ban a lakásbiztosítási piac összesített díjbevétele - a társasház-biztosításokból származó bevételekkel együtt - 104,9 milliárd forintot tett ki. Az egyéni lakásbiztosítási szerződések száma 2,98 millió volt, 93 ezerrel maradt el a 2010. évitől. A 2013-ban kötött lakásbiztosítási szerződések éves átlagdíja nem haladta meg a 28 300 forintot. A magyarországi ingatlanok mintegy 72 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.