Bulvár

Több ezer tonna szennyvíziszapot helyeztek el szabálytalanul Szentesen

Több ezer tonna szennyvíziszapot helyeztek el szabálytalanul Szentesen

2014. április 3., csütörtök
Több ezer tonna szennyvíziszapot helyeztek el szabálytalanul Szentesen

A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet helyezett el szabálytalanul - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte: a vádhatóság gondatlanságból elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség miatt intézkedett a cégvezetővel szemben. 2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a cég a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján. A cégvezető az ügyészség közlése szerint nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani. A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották - közölte a szóvivő. Az ügyészség a gyanúsítottal szemben - tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire - megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.