/

Semjén Zsolt: II. János Pálnak is köszönhető, hogy megszabadultunk a kommunizmustól

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

II. János Pál pápa a magyar állam és az egész világ számára meghatározó személyiség volt – mondta XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásáról az MTI-nek nyilatkozva Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Rómába érkezett magyar zarándokoknak bemutatott szombati szentmisét megelőzően.

“Három embernek köszönhetjük, hogy megszabadultunk a kommunizmustól. Spirituálisan II. János Pálnak, politikailag-gazdaságilag Ronald Reagan amerikai elnöknek, és Mihail Gorbacsov is kellett hozzá” – hangsúlyozta Semjén Zsolt. Kijelentette: “II. János Pál pápa nélkül nem lenne szuverén Magyarország”.

A vasárnapi vatikáni szentté avatáson a magyar állami delegációt Áder János köztársasági elnök vezeti. A delegációban Semjén Zsolt képviseli a magyar kormányt. A római Santo Stefano Rotondo római templomban szombaton Erdő Péter bíboros által bemutatott magyar szentmisén Orbán Viktor is részt vett. Ő magánemberként utazott el Rómába.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: gólzáporral avatta új szentélyét a St. Mihály FC + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Legutóbbi hasonló cikkek