/

Postát rabolt volna Orosházán – három év, nyolc hónap fegyház

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen három év nyolc hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki tavaly tavasszal megpróbálta kirabolni az egyik orosházi postahivatalt.

Az 59 éves, korábban már többször büntetett Bogdán Attilát rablás kísérletében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és döntött arról is, hogy legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Tavaly április 15-én az ittas vádlott kukázás közben talált egy harminccentis, ujjnyi vastag fekete műanyagcsövet. A férfi elhatározta, hogy bemegy az orosházi Állomás téren lévő 2. számú postahivatalba, és ott az alkalmazottat a csővel megfenyegetve megszerzi a postán levő pénzt.

A postahivatalban azonnal az egyik pénztári ablakhoz lépett, és a jobb kezében lévő, fegyvernek látszó tárgyat a postásnő felé tartotta úgy, hogy a pulton kitámasztotta. A vádlott “Szabad a nagyját?” felszólítással követelt készpénzt az alkalmazottól. A postásnő megrémült, de a pénzt nem adta át, és miközben rákiáltott a vádlottra, lábával lenyomta a néma riasztásra szolgáló pedált.

A vádlott meglepődött a postai alkalmazott reakcióján, majd – miután az alkalmazott többször is megismételte, hogy nem tud pénzt adni – a hivatalból higgadtan, nem sietősen távozott a vasútállomás épülete felé. A vádlottat később a rendőrség egy italboltból állította elő.

Default thumbnail
Előző sztori

Olvassa el nálunk a városi fogalmazásverseny nyertes írásait!

Következő sztori

Visszatérnek a "régi dógokhoz" az idei Juhász Gyula Napokon

Legutóbbi hasonló cikkek