Bulvár

Postát rabolt volna Orosházán - három év, nyolc hónap fegyház

Postát rabolt volna Orosházán - három év, nyolc hónap fegyház

2014. április 2., szerda
Postát rabolt volna Orosházán - három év, nyolc hónap fegyház

Jogerősen három év nyolc hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki tavaly tavasszal megpróbálta kirabolni az egyik orosházi postahivatalt.

Az 59 éves, korábban már többször büntetett

Bogdán Attilát

rablás kísérletében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és döntött arról is, hogy legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Tavaly április 15-én az ittas vádlott kukázás közben talált egy harminccentis, ujjnyi vastag fekete műanyagcsövet. A férfi elhatározta, hogy bemegy az orosházi Állomás téren lévő 2. számú postahivatalba, és ott az alkalmazottat a csővel megfenyegetve megszerzi a postán levő pénzt. A postahivatalban azonnal az egyik pénztári ablakhoz lépett, és a jobb kezében lévő, fegyvernek látszó tárgyat a postásnő felé tartotta úgy, hogy a pulton kitámasztotta. A vádlott "Szabad a nagyját?" felszólítással követelt készpénzt az alkalmazottól. A postásnő megrémült, de a pénzt nem adta át, és miközben rákiáltott a vádlottra, lábával lenyomta a néma riasztásra szolgáló pedált. A vádlott meglepődött a postai alkalmazott reakcióján, majd - miután az alkalmazott többször is megismételte, hogy nem tud pénzt adni - a hivatalból higgadtan, nem sietősen távozott a vasútállomás épülete felé. A vádlottat később a rendőrség egy italboltból állította elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.