/

Megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján megkezdte a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kifizetését – közölte az MVH szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az MVH április 2-áig 76 méhész-gazdálkodó részére összesen 28,2 millió forint támogatási összeg kifizetéséről rendelkezett. A benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján ezen a héten még 87 méhész-gazdálkodó részére további 6,3 millió forint összegű támogatást folyósítanak a méhészeti járművek üzemeltetési költségeinek csekély összegű – “de minimis” – támogatása keretében.

A méhész-gazdálkodók a 2013/2014-es végrehajtási évben beszerzett új eszközökre ez év január 6-a és augusztus 3-a között igényelhetnek támogatást az MVH-tól, 178,8 millió forint keretösszegig. Az 50-50 százalékban uniós és nemzeti finanszírozású program keretében biztosított támogatás célja a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése.

A gazdálkodók – a méhészeti tevékenységük során használt méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház üzemeltetési költségeinek ellentételezésére irányuló – támogatási kérelmeiket ez év február 15. és március 14. között nyújthatták be az MVH-hoz. A hivatal folyamatosan fizeti ki a támogatásokat a kérelmek feldolgozásának ütemében – olvasható a tájékoztatásban.

Előző sztori

Egyiptomi tájak, egyiptomi emberek a Somogyi-könyvtárban

Következő sztori

Szijjártó: a német autóipari beruházások is hajtják a magyar gazdaságot