Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140415_a_svejk_olvasoproba_003

Hosszú idő után ismét közös produkcióval áll az újszegedi színpadra a szegedi teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok, mégpedig Švejk, az elsőháborús katona kalandjait tűzik műsorra.

Szilágyi Annamária, Sorbán Csaba, Jakab Tamás, Pataki Ferenc és Kárász Zénó. Csak néhány név a mindenki által ismert és kedvelt szegedi társulat tagjai közül, akik júliusban életre keltik Jaroslav Hašek Švejk katonájának szatirikus történetét. Számtalan adaptáció született a befejezetlen regényből, ezúttal Bodolay Géza a Tisza-parti teátrum főrendezője gondolja újra a köpcös katona életútját.

Már a keddi olvasópróbán is harsány nevetésben történek ki a színészek, akik frissen vették kezükbe a szövegkönyvet.

“A két szegedi kulturális intézmény sorsa időnként elválik egymástól, de úgy tűnik mégis elválaszthatatlan. Nagyon fontos nap ez a mai, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház társulatával már régen volt együttműködése a szabadtéri játékoknak. Harangozó Gyulával fontosnak tartottuk, hogy még szorosabbá fűzzük az együttműködést a két teátrum között, hiszen a színház tánckara, énekkara és a Szegedi Kortárs Balett eddig is rendszeresen fellépett előadásainkon. Egyszer a budapesti éjszakában ültünk és arról beszélgettünk, milyen darabot vegyünk elő. Ekkor ötlött be a Svejk” – vezette fel az olvasópróbát Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A produkció nem csak július 25. és 26. között lesz látható, a szegedi nemzeti a jövő évadban saját műsorára tűzi, mégpedig a kisszínházban.

no images were found

Előző sztori

Szelfiversennyel von uniós mérleget a szegedi Jobbik

Következő sztori

Elhunyt Polyvás Dániel egykori szegedi labdarúgó