Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: Dóra János vezényli az FK vásárhelyi hadjáratát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fk-htc_mj-031

Két csalódott, a legutóbbi fordulóban gólt sem rúgott gárda csap össze vasárnap délután Vásárhelyen. Kérdés, hogy melyik együttes tud javítani eddigi gyengécske tavaszi mérlegén.

Legutóbb fél évvel ezelőtt, azon a szeptember végi estén a két egymással igen jó viszonyt ápoló ultra tábor előtt remek hangulatú mérkőzést vívott a két csapat. A vásárhelyiek már az első percben megszerezték a vezetést, és ezt a lélektani előnyt kihasználva tulajdonképpen sima győzelmet arattak. A téli felkészülési időszakban is megmérkőzött egymással a két gárda, és meglepetésre Vásárhelyen 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Már “csak” a dobogó a cél Vásárhelyen

ONLINE

A Hódmezővásárhelyi FC – FK 1899 Szeged megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 16.30-tól! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A legutóbbi fordulóban, az Algyőn elszenvedett vereség után a vásárhelyiek mestere, Lóczi István igen elkeseredett nyilatkozatot tett, amikor elmondta: „Én elvégzem a munkám rendesen, közben nem jön az eredmény, de ha a sikertelenségnek mégis én lennék az oka, akkor átadom a helyem másnak.” A HFC vezetőedzőjétől mindenekelőtt arról érdeklődtünk, hogyan áll most a helyzet Vásárhelyen?

„Kedden ismét átbeszéltük a történteket, és azt mondhatom, hogy mind a vezetés, mind a játékosok kiálltak mellettem, így közösen folytatjuk a munkát. Magam is sokat gondolkodtam az okokon, és arra a következtetésre jutottam, hogy mivel a tavaszi idény második fordulója előtt kerültem a csapathoz, nem volt időnk összeszokni a csapattal. Egyrészt a játékosokra talán egyszerre túl sok információt zúdítottam a feladatuk maradéktalan elvégzése érdekében, és ezt ők eddig másképpen szokták meg, másrészt kevés volt arra az idő, hogy megtapasztaljam, kivel szemben milyen elvárásaim lehetnek. Remélem, minden nappal közelebb kerülünk egymáshoz, hiszen vasárnap mindenképpen nyernünk kell. A realitás talaján állva ez a bajnoki cím már számunkra elúszott, de a dobogóról nem szeretnénk lemaradni. Vetélytársaink eddig nem hibáztak, sőt az ötödik helyen álló makóiak is ott vannak a nyakunkon. Nem becsüljük le az FK csapatát, és nehéz mérkőzésre számítok, de a dobogóhoz csak a győzelem vezethet el. A csapat keretében mindenki egészséges, egyedül Varga Róbert nem léphet pályára a szegediek ellen, mivel sárga lapok miatti eltiltását tölti a hétvégi fordulóban” – mondta el a HFC vezetőedzője.

Nehéz időszak közepén az FK

fk-htc_mj-046Nincsenek könnyű helyzetben a diszkoszvetősök, hiszen a múlt heti, UTC elleni szegedi rangadó után újabb két igen kemény összecsapás vár rájuk, a HFC és a Mórahalom ellenében. Ráadásul Hüvös Gábort az újszegediek elleni vereség alkalmával elküldte Bán Imre sporttárs a kispadtól, így vasárnap az FK mestere nem irányíthatja csapatát a vásárhelyi oroszlánbarlangban. Helyét 90 perc erejéig – ahogy korábban a Csanádpalota és az Algyő ellen – Dóra János veszi át, ami mindemellett akár jó kabalának is bizonyulhat, hiszen a kék-feketék a rutinos támadó vezetése mellett eddig mindkét meccsüket megnyerték a szezonban. Rossz hír azonban a szegedi ultrák számára, hogy Heredea Máté piros, Gyurkovics Tamás pedig sárga lapos eltiltása miatt szintén a lelátón foglalhat csak helyet, míg Péter-Szabó Tamás vállsérülése okán továbbra is harcképtelen. Barta Kristóf lába meghúzódott, így az ő játéka erősen kérdéses, Varga Martin pedig betegséggel küzdött a héten.

„Nyilvánvaló, hogy a HFC a mérkőzés esélyese, főleg annak tudatában, hogy hazai pályán szerepelhet. Igen tiszteletre méltó játékosállománnyal, illetve tradíciókkal rendelkeznek a vásárhelyiek, ugyanakkor a két klub aktuális formája némiképp hasonló. Úgy gondolom, mi is bukdácsolunk, szórjuk el a pontokat, de ezt igyekszünk pár héten belül korrigálni” – árulta el a találkozó iránti várakozásairól Hüvös Gábor.

A Hódmezővásárhelyi FC várható összeállítása: Vasas – Szabó M., Grósz, Tóth J. vagy Antal, Marton, Kerepeczki vagy Kökény, Varga M., Nagy A., Konc A., Hatvani, Bernát.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása: Brunczvik – Németh, Boldizsár, Turján, Szecska, Lajkó, Csuka, Forró, Imre, Dóra, Varga.

A legutóbbi egymás elleni meccsükön (2013. szeptember 28):

FK 1899 Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-3 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Kovács Attila (Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály)
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Makai (Gyurkovics 20′), Turján, Szecska, Barta (Mihalkó G. 63′), Heredea, Csuka, (Dóra J. 60′), Forró, Imre, Péter-Szabó, Varga Martin (Szalai 80′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
HFC: Vasas (Nagyistván 70′) – Jesenszki, Antal, Tóth J., Szakál (Szentirmai 86′), Kökény, Keller, Huszka (Szabó M. 66′), Varga Máté (Huszár 86′), Hatvani, Konc A. Vezetőedző: Dezső Ferenc.
Gólszerzők: Dóra János (74′), ill. Konc Adrián (1′), Hatvani József (39′), Varga Máté (67′).

Így játszottak a csapatok a legutóbbi fordulóban:

Algyő SK – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (2-0)
Algyő, 100 néző. Vezette: Soós István (Dobai János, Barna Zoltán).
Algyő: Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács (Mohácsi – a szünetben), Pataki, Gyimesi (Podonyi – a szünetben), Bogdán (Farkas 84′), Kohajda, Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.
HFC: Vasas – Szabó (Grósz – a szünetben), Kökény, Antal (Tóth J. 32′), Marton, Kerepeczki (Huszka 84′), Konc, Varga M., Varga R. (Nagy 55′), Rácz (Hatvani 40′), Bernát. Vezetőedző: Lóczi István.
Gólszerzők: Kohajda (16′), Pénzváltó (23′).
Sárga lap: Daróczi (21′), ill. Varga R (28′), Tóth J. (55′), Konc (88′), Kökény (88′).

FK 1899 Szeged – Újszegedi TC 0-3 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 75 néző. Vezette: Bán Imre (Csöngető Endre, Barta Norbert István).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Szecska, Boldizsár (Németh – a szünetben), Turján, Barta (Lajkó 35′), Heredea, Forró, Imre, Csuka (Szalai 78′), Dóra, Varga (Gyurkovics 35′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
UTC: Tombácz – Mészáros T., Bálint, Bilics, Szentes Bíró, Balogh, Puhalák, Bánóczki (Kazi 61′), Hegyesi, Dürgő, Gajdacsi. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Szentes Bíró (11′), Gajdacsi (23′), Mészáros T. (71′).
Sárga lap: Forró (12′), Heredea (24′), Lajkó (70′), Dóra (84′), ill. Dürgő (40′).
Piros lap: Heredea (84′).

Borsándi István – Szuda Sándor

Tovább olvasom

Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Megvan a Szedeák harmadik légiósa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Zach Brownnal erősítette meg keretét a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Tovább olvasom

Sport

Csütörtökön játssza hazai BL-meccseit a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromnegyed 7-kor lesz minden meccs. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál