Sport

Labdarúgás: megizzasztotta a Balota a Tiszaszigetet a kupában + FOTÓK

Labdarúgás: megizzasztotta a Balota a Tiszaszigetet a kupában + FOTÓK

2014. április 23., szerda
Labdarúgás: megizzasztotta a Balota a Tiszaszigetet a kupában + FOTÓK
balotaszallas_tiszasziget13_gs

A megye II. harmadik helyezettje csak az utolsó percben szerzett gólja után nyugodhatott meg a megye III. Homokháti csoportjának éllovasának vendégeként.

Balotaszállás, 200 néző
2014. április 23., 17.00
Balota TFC
Tiszasziget SE
A meccs véget ért.
játékvezető: Szalai Szabolcs • asszisztens: Madácsi János, Tóth Csaba
2
-
4

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntő:

Balota TFC - Tiszasziget SE 2-4 (0-1).

Balotaszállás, 200 néző. Vezette: Szalai Szabolcs (Madácsi János, Tóth Csaba)

Balotaszállás:

Konkoly - Rasztik (Temesvári 65'), Nyilas, Nádasdi, Berta, Teremi (Földes 85'), Lajkó, Fődi (Csernák 46'), Balázs-Piri, Petrezselyem (Erdélyi 81'), Vásárhelyi (Mozgai 19'). Edző: Szabó Attila.

Tiszasziget:

Kiss J. (Kadnár 46') - Gárgyán, Illés, Tumbas, Kádár, Bódi (Varga 46'), Frank (Duba 46'), Kató (Juhász Á. 46'), Kiss Á., Fodor (Gallai 46'), Juhász I. Vezetőedző: Stetakovics Marinko.

Gólszerző:

Teremi Z. (57' - 11-esből), Petrezselyem J. (58'), illetve Bódi T. (17'), Juhász Á. (50'), Juhász I. (62'), Duba T. (90')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Itt a vége ennek a remek kupacsatának! A megye III. Homokháti csoport éllovasa lelkes, szervezett játékával megnehezítette a megye II. dobogósának dolgát, de a Tiszasziget klasszisai révén végül érvényesítette a papírformát, 4-2-re nyert Balotaszálláson, és így bejutott a legjobb nyolc közé a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában.
90'
GÓÓÓL 2-4! Duba Tamás révén végezhettek el szabadrúgást a vendégek 21 méterről. A csereember kilőtte a jobb alsót! Konkoly nem érhette el. A 27 éves Duba a kupában másodszor volt eredményes, a bajnokságban ötnél jár.
88'
Próbálkozik a Balotaszállás, de magabiztosnak tűnik a Tiszasziget.
85'
Újabb balotai csere: Teremit Földes Máté váltotta. Ezt megelőzően Juhász Imre bal oldali szögletét a rövid saroknál az alapvonalról Duba Tamás perdítette kapufára, ahonnan mellé pattant a bogyó. Ezt is megúszták a hazaiak!
82'
Mozgai Lajos ügyesen kavargatott a bal oldalon, de beadása mélyre sikerült, így nem kellett izgulnia a vendégek védelmének.
81'
Erdélyi Mihály váltotta Petrezselyem Jánost, a most beállt játékos 38 éves korára a balotai labdarúgás ikonja a helyi drukkerek szerint.
80'
Szigeti támadásokat nézhettünk az elmúlt percekben, komoly tömörülés alakult ki a hazai tizenhatoson belül, egy szöglet után végül felszabadítottak a piros mezesek.
78'
Petrezselyem kapott sárga lapot túlzott agilitásért, illetve egy társa, Berta István is a hátsó alakzatból, no meg odaát Juhász Ádám, ezzel csak azt akartuk jelezni, hogy élesedik a küzdelem!
75'
Ismét Csernák jeleskedett, fejesét Kadnár szépen fogta. A másik oldalon Konkoly ezt megelőzően rosszul mozdult ki kapujából, Juhász Imre azonban elpuskázta a meccslabdát, 23 méterről a jobb kapufa mellé tekert - pedig üresen tátongott a ketrec...
71'
A hazai Csernák Róbert lépett ki a jobb oldalon, majdnem nagy helyzetbe is került, mikor les miatt megállította a játékvezetői síp. Ki kell emelni eközben Petrezselyem agilis, nagyszerű játékát, minden megmozdulásában benne van a gólveszély. Ugyanakkor ahogy kinyílik a Balotaszállás, a gyors vendégek előtt egyre komolyabb esély nyílik, hiszen bejátszhatják az üres területeket.
68'
Mintha a Tiszasziget kezdené átvenni az irányítást, enyhe mezőnyfölénybe kerültek a kék mezesek. Juhász Ádám szabadrúgását bedobásra fejelték ki e pillanatban a hazaiak.
65'
Az eddig kiválóan teljesítő Rasztik Zoltán megsérült (pontosabban egy korábbi sérülése már annyira akadályozza, hogy nem tudta folytatni a játékot), a belső védőt Temesvári Attila váltotta. Közben megy előre az egyenlítésért a hazai csapat.
62'
GÓÓÓL 2-3! Potyognak a gólok! Egy jobb oldali akciónál könnyen verték meg a balotai balhátvédet a szigetiek, a beadást pedig Juhász Imre szépen pörgette, külsővel, 5 méterről a kapu jobb oldalába. Ismét előnyben a látogatók! A vendégek 28 éves futballistája a kupában első gólját jegyezte, a bajnokságban ő is nyolcnál tart már.
58'
GÓÓÓL 2-2! Kadnár kapus rosszul szabadított fel, a szemfüles Petrezselyem János pedig 15 méterről egyből, belsővel remekül lőtte ki az üres kaput, egyenlített a Balotaszállás! A fiatal hazai tehetség - aki a napokban ünnepelte 19. születésnapját - harmadik kupagólját érte el, a bajnokságban nyolcat ért már el.
57'
GÓÓÓL 1-2! Teremi Zoltán a balra mozduló Kadnár mellett magabiztosan lőtte ki a jobb alsót. A rutinos, 34 esztendős játékos nyolc bajnoki találata mellett a sorozatban ez volt az első kupagólja.
56'
Kadnár ezúttal egyszerre érte el a lasztit ellenfelével, ütközött Petrezselyemmel, a hazai játékos nagyot esett, Szalai sporttárs pedig büntetőt ítélt.
54'
Kadnár Albert merész kivetődéssel ütötte el a labdát a gólra éhes balotai Petrezselyem János elől, egy ütemmel ha hamarabb érkezik a piros mezesek focistája, talán itt a szépítés!
50'
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta előnyét a megye II-es gárda. A frissen beállt Juhász Ádám lendületből mindenkit kicselezett, majd 14 méterről erős, félmagas lövést küldött a jobb kapufához, Konkoly vetődött, beleért, de csak beljebb tudta segíteni a bombát. A 30 éves játékosnak a bajnokságot és a kupát tekintve is ez volt az első gólja a szezonban!
49'
Csernák Róbert is beállt a szünetben a hazaiaknál, Fődi János kapott pihenőt. Kiegyenlített játékkal indult egyébként a második etap.
46'
A Tiszasziget kezdte a második félidőt. A vendégek hármat cseréltek: Kiss J. kapus, Kató és Frank maradt az öltözőben, Kadnár Albert, Juhász Ádám és Duba Tamás állt be.
SZÜNET!
45'
Szépen ívelődött középre a vendégek szöglete, az egyik támadó lövése lepattant a pirosakról, és itt a vége az első felvonásnak! Nagy küzdelmet láthattunk, a továbbjutás még nem dőlt el! Roppant szimpatikusan küzdenek a balotaszállásiak, le a kalappal.
43'
Veszélyes jobb oldali balotai szabadrúgás - Teremi követte el - szállt el mindenki előtt, a túlsó kapufánál hagyta el a játékteret.
42'
Balázs-Piri Bálint léphetett volna ki, de túlzottan sokat várt, így végül szerelték a vendégek.
41'
Olvasónk segít ki (köszönet érte!): Konkoly András a hazai kapuban mezőnyjátékos, így külön ki kell emelni teljesítményét, helytállását. A balotaiak két portása ezúttal nem tudott jelen lenni: az egyikük kamionsofőr, így vidéken tartózkodik, a másikuk pedig méhészkedik.
40'
A két tizenhatos között csordogál most a játék, kérdés, ki pörgeti még fel az első félidő hajrájában.
37'
Fodor Máté perceit tudjuk magunk mögött! Előbb fejesét védte szépen Konkoly kapus, majd 28 méterről a jobb kapufát találta telibe a szőke szigeti csatár, a hazai portásnak itt szerencséje volt, hiszen már nem tudott közbeavatkozni.
33'
A csereként beállt Mozgai Lajos zseniálisan csavart egy szabadrúgást a magas, hattagú szigeti fal felett a jobb felsőre 20 méterről, Kiss János remek mozdulattal hárított.
32'
Juhász Imre egyértelműen a mezőny legjobbja! Ezúttal 26 méterről centikkel bombázott fölé, ezt az ágyúzást Konkoly aligha menthette volna.
29'
Gyors vendégakció végén Kiss Árpád vette célba a Balotaszállás ketrecét, a védők blokkolták a kísérletet.
28'
Kiegyenlítettebbé vált mezőnyben a játék, a hazaiak egy-egy esetben eljutottak a szigeti tizenhatosig, ám gólhelyzetet eleddig nem alakítottak ki.
25'
Balotai szabadrúgás szállt mellé, Teremi Zoltán végezte el.
20'
Majdnem megduplázta előnyét a Tiszasziget! Egy tizenhatoson belüli szituációnál a hazaiak kezezést reklamáltak, a játékvezető nem fújt, amit kihasználva a szemfüles Kató Tamás lőni tudott, kétségbeesetten mentettek végül a piros mezes védők.
19'
Máris cseréltek a piros mezesek, Vásárhelyit Mozgai váltotta.
17'
GÓÓÓL 0-1! Góllá érett a vendégek fölénye! Fodor Máté száguldott el a jobb szárnyon, majd önzetlenül szolgálta ki a középen érkező Bódi Tamást, akinek nem volt nehéz dolga 4 méterről a hálóba passzolni. A 21 éves futballistának ez volt a második találata az idei kupasorozatban, a bajnokságban hatszor zörgette meg a hálót.
16'
Juhász Imre beadását Fodor Máté lőtte a kapuba, de az asszisztens lest jelzett - valószínűleg az akció elején, még korábban lehetett lesállás. A gól mindenesetre érvénytelen.
12'
Újra a látogatók próbálkoztak, Juhász Imre löketét fogta jó helyezkedéssel Konkoly András kapus. Juhász egyébként is fineszes megoldásokkal véteti magát észre, jól passzol, és miközben ezt megállapítjuk, ismét rá is szúrta, alig-alig tévesztette el a jobb pipát.
8'
Az első lövés Frank Attila nevéhez fűződött, a technikás tiszaszigeti középpályás 18 méterről leadott, lecsapódó kísérlete alig kerülte el a jobb felsőt.
4'
Ismerkednek egymással a csapatok, de inkább tiszaszigeti lábakon vándorol a laszti. Szokniuk kell a vendégeknek a keskeny pályát, sokszor sikerültek hosszúra az indításaik. Fodor Máté centerezését pedig éppen most a védők vágták ki.
1'
Piros szerelésben a hazaiak, kékben a vendégek. A Balotaszállás kezdte a találkozót.
16.50: A Csongrád megyei III. osztály Homokháti csoport első helyén tanyázó hazaiak nagyon fogadkoznak, nem állnának meg itt a kupában, az esélyesebb Tiszaszigetnek - mely most harmadik a megye II-ben - várhatóan meg kell majd izzadnia a továbbjutásért. 16.40: Köszöntjük olvasóinkat a Bács-Kiskun megyei Balotaszállásról! Enyhén felhős időben készülnek a srácok, egy pici, de kiváló sportlétesítményben vagyunk a vörösfenyőerdő szélén. Takaros kis székház, oldalánál lelátó, kicsi pálya, fákat telepítettek a pálya szélére az utóbbi időszakban, csinosítják a telepet - hamarosan fotógalériát is láthatnak! Kezdés: 17.00!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.