/

Környezetvédelemről játékosan a vadasparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Föld Napja alkalmából a CSMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv a Szegedi Vadasparkkal együttműködve április 27-én 10 és 15 óra között játékos, környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tart a park területén. A rendezvénnyel, amelynek mottója „Sarkkörtől a Sarkkörig” (Pole to Pole), arra szeretnék ráirányítani a parkba látogató gyerekek és szüleik figyelmét, hogy a hétköznapokban mit tehetnek a környezet védelmében.

1990-től Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit látva – a bioszféra pusztulása, az ipari szennyezés hatása, az őserdők irtása, a sivatagok terjeszkedése, az üvegházhatás érvényesülése, az ózonlyuk megjelenése, a veszélyes hulladékok környezetre kifejtett károsító hatása, a túlnépesedés, a savas eső pusztítása, az óceánok szennyezettsége – kezdeményezték, hogy nemzetközi Föld Nap keretében hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a közös felelősségre a közvetlen környezetünk és a Föld megóvása érdekében.

Default thumbnail
Előző sztori

Termet neveznek el Horn Gyuláról az Európai Parlamentben

Következő sztori

Két századnyi óvodás a vásárhelyi laktanyában

Legutóbbi hasonló cikkek