Kultúra

Kíváncsi a festménye értékére? Kérdezze a Móra-múzeum szakemberét!

Kíváncsi a festménye értékére? Kérdezze a Móra-múzeum szakemberét!

2014. április 10., csütörtök
Kíváncsi a festménye értékére? Kérdezze a Móra-múzeum szakemberét!
muzeumok_oszi_ejszakaja15_gs

Szakértői nyílt napokat vezet be a szegedi Móra Ferenc Múzeum: áprilistól kezdve minden hónap második szombatján várják mindazokat, akik otthon tartott értéktárgyaik, festményeik értékéről szeretnének többet megtudni. Az első alkalmat április 12-én, szombaton 11-14 óra között tartják a Móra-múzeum központi csarnokában.

A Móra Ferenc Múzeumhoz rendszeresen érkeznek lakossági megkeresések különböző tárgyak, műalkotások értékének felbecslésével kapcsolatban. Ennek az igénynek eleget téve döntött úgy a múzeum, hogy ezentúl havonta egy alkalommal szakértői nyílt napot tart. Minden hónap második szombatján művészettörténész szakember vizsgálja meg a különböző festményeket, melyeket a tulajdonosok 11 és 14 óra között vihetnek be a múzeumba. Az értékbecslésnek köszönhetően az érdeklődők pontosan értesülhetnek az alkotások megközelítőleges értékéről, így tisztább képet kaphatnak a régóta kincsként őrzött családi ereklyék tulajdonságairól. Az első alkalmat most szombaton tartják: április 12-én 11-14 óra között várja

Nátyi Róbert

művészettörténész szakember az érdeklődőket és festményeiket a Móra Ferenc Múzeum központi csarnokában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.