Sport

Kézilabda: már a következő világot álmodhatja magának az SZKKSE + VIDEÓ

Kézilabda: már a következő világot álmodhatja magának az SZKKSE + VIDEÓ

2014. április 8., kedd
Kézilabda: már a következő világot álmodhatja magának az SZKKSE + VIDEÓ
szkkse-szkse_mj-002

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is biztossá vált: bajnok az SZKKSE-Chance-Exicom csapata. Marosán Györggyel beszélgettünk az út második feléről.

Szombat délután a két esztendővel ezelőtti NB I/B Keleti bajnok Nyíradony gárdáját fogadta az SZKKSE-Chance-Exicom csapata, s az első félidő hajrájára sikerült is Karsai Robertáéknak lassan az ellenfél fölé kerekedniük, hogy azután a második játékrészben már tartva a különbséget magabiztos, 28-23-as győzelmet aratva tegyék meg újabb lépésüket az áhított bajnoki cím felé a dorozsmai lányok. "A Nyíradony képében egy jó képességű csapat érkezett hozzánk, amely nem feltett kézzel lépett a pályára. Nagyon munkás meccsre késztettek minket, de folyamatosan megvolt az a 3-4 gól közte, ami elegendő volt a magabiztos győzelemhez. A mérkőzés meghatározó szakaszaiban jó döntéseket hoztunk, koncentráltan játszottunk hátul

Dobó Mónika

ezúttal is stabil kapusteljesítményével" - értékelte a találkozót a SZEGEDma.hu-nak

Marosán György

vezetőedző, aki ekkor még aligha számított rá, hogy a tervezett, április 13-i hajdúnánási ünneplésnél hamarabb fognak durranni a pezsgősdugók. A szeged-kiskundorozsmai egység vezetőedzője személyes jóbarátság okán is a helyszínen tekintette meg a kispestiek hazai mérkőzését az Inárcs-Örkény gárdája ellen, amelyen egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesek. Ám a papírforma alaposan felborult: 30-20-as győzelmet aratott a vendég együttes. "Meglepő volt a két csapat közötti különbség, az Inárcs már az első félidőt követően 17-6-ra vezetett" - kommentálta a szegedi szakember a látottakat. Ez a kispesti vereség ugyanakkor szegedi győzelmet ért: nem bajnoki meccsét - az egész bajnokságét! A hátralévő öt forduló eredményétől függetlenül a Kispest már nem érheti be a szegedieket, de a sors fintora révén a Vasast idegenben legyőző, nyolcpontos második Orosháza sem: a Békés megyeiek bár elvileg a hátralévő öt meccsen tíz pontot gyűjtenének, azaz lenne matematikai esélyük a Szeged letaszítására a Keleti trónról, ám a Kiskunhalas a minap visszalépett, s minden eredményüket törölték - az orosháziak még nem játszottak velük, így eggyel kevesebb, azaz négy mérkőzésük van már csak hátra. S bár a nyolcpontos hátrányt egy komolyabb csoda által még így is ledolgozhatnák, ám a szegediekkel szembeni egymás elleni eredmény nem nekik kedvez.

marosangyorgy_szkkse_hajdunanas30_gs

"Öt forduló van még hátra, de továbbra is, meccsről meccsre meg kell találjuk a megfelelő motivációt, illetve meg kell feleljük a saját magunknak meghatározott igényszintnek is. Ugyanaz a győzni akarás kell bennünk legyen mint eddig. Mindenképpen nyerni akarunk, de most már teher nélkül tudunk játszani" - említette a hátralévő mérkőzések kapcsán a fiatal sikeredző. S ha véget ér a bajnokság, következő alkalommal már az NB I-ben lép pályára a csapat, jöhet a Győr, jöhet a Fradi. Két évtized elteltével kerül vissza ismét a szegedi női kézilabda az élvonalba. "Új szakasza kezdődik az egyesületnek, de a szegedi női kézilabdának is. Húsz esztendő után megérdemlte ez a város, hogy újra NB I-es női kézilabdacsapata legyen. Óriási lehetőség ez számunkra, de egyben komoly kötelezettséget is jelent, hiszen ha Szegedről van szó, mindenkinek a kézilabda jut az eszébe a Pick Szeged miatt, s ez minőséget jelent, aminek nekünk is meg kell felelnünk majd, jóllehet először a biztos bennmaradásnál nagyobb célt nem tűzhetünk ki magunk elé. A jövő év már egy más kávéház, ahogy mondani szokás, de szeretnénk megfelelni a követelményeknek. Két évvel ezelőtt 'álmodtunk egy világot magunknak', most álmodunk egy következő világot, de már más dimenzióban" - tekintett a jövőbe Marosán György. A minőséghez azonban erősítésre is szükség lesz - erre nem kell emlékeztetni a dorozsmaiak mesterét, pontosan tudja ő maga is. Közismert az Eger példája. A hevesiek tavaly csak az SZKKSE-től kaptak ki egy alkalommal, erős keretükkel simán bajnokok lettek az NB I/B-ben - s az élvonalban azóta is a pofozógép szerepe jut nekik: 22 meccsen 22 vereség az alapszakaszban, 0 pont, szinte borítékolható a kiesés az alsóházi rájátszás után. Mint Marosán mester említette, a szegedi kézilabda komoly minőséget képvisel, így értelemszerű, ilyen szereplést szegedi csapat nem engedhet meg magának a legnagyobbak között sem.

szkkse-szkse_mj-012

"Folynak tárgyalások több irányban is, egyrészt a jelenlegi keret tagjaival a szerződések meghosszabbításáról, illetve új játékosokkal is voltak már személyes találkozók, és egyeztetések. Nem akarunk semmit elkapkodni, keressük azokat a csiszolatlan gyémántokat, akik esetleg nincsenek is annyira rivaldafényben. A hazai piac meglehetősen be van szűkülve, de próbálunk magyar játékosokat igazolni" - fejezte ki reményeit s várakozásait a vezetőedző, akinek azonban nem az a legfontosabb szempont, hogy mekkora név az adott kézilabdás, vagy éppen hány gólt lőtt az előző félszezonban. "A legfontosabb szempont számomra, hogy azzal az eszmeiséggel tud-e azonosulni az adott játékos, amit szeretnék megvalósítani ebben a csapatban. Szoktam mondani a lányoknak: 'Nem bennmaradni akarunk, hanem megváltani a világot'. Mindenképp csak a személyes beszélgetéseim után tárgyal az egyesület, miután megismertem valamelyest a játékos gondolkodását. Mert az a legfontosabb számomra, hogy aki majd az edzésen jelentkezik nyáron, az úgy jöjjön, hogy itt akar valamit, szeret álmodni és mindent megtesz azért, hogy az álmai megvalósuljanak" - mondta el beszélgetésünk végén Marosán György. http://www.youtube.com/watch?v=qPWOGqVsweA

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 21. forduló:

Szeged-KKSE Chance-Exicom – Nyíradonyi VVTK 28-23 (15-11)

Szeged-Kiskundorozsma, Ács Géza Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

SZKKSE:

DOBÓ M. - Tóth O. 3, SELMECI 5, Dobó A. 2, KARSAI 8/5, ARON 6, Zsilák 4.

Csere:

KOVÁCS G. (kapus) Vér, Dávid, Zsibrita, Huszka, Grandjean, Varga, Hódi, Khouiled.

Edző:

Marosán György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.