Írjon nekünk

Közélet

B. Nagy László ünnepelhet, Szabó viszont legyőzte Bohácsot + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

b_nagy_laszlo_valasztas_esteje41_gs

B. Nagy László (Fidesz-KDNP) győzött Bátyai Edinával (Kormányváltók) szemben a 2-es választókerületben, míg az 1-es választókörzetben a baloldali összefogás indulója, Szabó Sándor ért el jobb eredményt Bohács Zsoltnál (Fidesz-KDNP). Két helyszínről, élőben követtük az eseményeket a Fidesz szegedi képviselőjelöltjeivel!

23.50 Vármegye Étterem – Kothencz: a legjobb politikai tőke a munka

Tabumentes és őszinte szeretnék lenni, kiemelve azokat a kisembereket, akikért én szeretek dolgozni – vette át a szót Kothencz János kampányfőnök. Azok a polgármestereknek és aktivistáknak, ‘melós embereknek’ tartozunk köszönettel akik fáradtságot nem ismerve dolgoztak a sikerünkért. B. Nagy László személyében egy jó ember került a jó helyre, a szeretetünkért át is ugrotta a saját korlátait – mondta a kampányfőnök.

Bohács Zsoltnál egy sajnálatosabb eredmény született, melyből le kell vonni a tanulságokat – tette hozzá. A legjobb politikai tőke a munka, szükség van arra, hogy minden egyes lakótelepi negyedben dolgozzunk az ott élőkért.

23.45 Vármegye Étterem – B. Nagy László: nagy munka áll még előttünk

Az első eredmények kiértékelésétől kezdve magasan vezetett B. Nagy László az ellenzéki összefogás jelöltjével, Bátyai Edinával szemben. A képviselő ünnepi beszéde előtt maga mögé gyűjtötte kampánystábját, munkatársait és a rendezvényre érkezett homokhátsági polgármestereket. Mint mondta, sok embernek tartozik köszönettel, hisz azon emberek, akik most mögötte álltak, a kampány egész ideje alatt elkísérték.

“A kampánystáb mellett, akik rendkívül profi munkát végeztek, köszönettel tartozom családomnak is a türelemért és a támogatásért, valamint mindazon személyeknek, akik hosszú idő óta ezért a szép eredményért dolgoztak” – emelte ki B. Nagy László. Hozzátette továbbá: nem szabad elfelejteni, hogy nagy munka áll előttük, idén még két nagy kampány lesz, főképp az őszinek lesz igen nagy tétje a szegediek szempontjából. A mai nap az ünneplésé, holnap azonban ismét vissza kell térni a munkához – mondta B. Nagy László.

23.40 Fidesz-iroda

„Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is fogalmazott, hazánk a legegységesebb nemzetté vált Európában” – értékelte a Fidesz országos eredményét Bohács Zsolt, hiszen az adatok 70%-os feldolgozottságánál csak az látszik kérdésesnek, hogy meglesz-e a kétharmad. Csongrád megye 1-es körzetében az adatok 68,49%-os feldolgozottságánál Szabó Sándor vezet több mint 5%-kal. Bohács Zsolt hétfőre ígért értékelést.

23.15 Vármegye Étterem – vastaps fogadta a miniszterelnök beszédét

Vastapssal fogadták Orbán Viktor beszédét az étteremben ülők. A miniszterelnök kiemelte: ünnepi esemény ez a mai nap azért is, mert a határon túli magyarok első alkalommal szavazhattak velünk, egységes nemzetként. A kétharmadról még nem nyilatkozott, de azt már kijelentette, hogy történelmi győzelem született, az európai pártok között a legnagyobb támogatást nyerte el a Fidesz-KDNP. Tapssal fogadták a miniszterelnök azon szavait, hogy a miénk a legegységesebb nemzet Európában. A beszéd végén állva hallgatták meg a jelenlévők a Himnuszt, többen énekelték is.

Bajnai Gordon szavait, aki súlyos kudarcként értékelte a Kormányváltók szereplését, már nem fogadta túl nagy érdeklődés.

22.50 Fidesz-iroda

Lassan csordogálnak az adatok, Csongrád megye 1-es választókerületében még a szavazatok 33%-át sem dolgozták fel. A jelenlegi adatok szerint Szabó Sándor közel 39%-on áll, Bohács Zsolt 35%-on. A 2-es körzetben 61,65%-os feldolgozottságnál B. Nagy László 45,85%-kal magasan vezet, Bátyai Edina a szavazatok 29%-át tudhatja magáénak a részadatok szerint.

22.40 Vármegye Étterem – Gyimesi: az emberek pecsétet tettek a kormány intézkedéseire

“Bajnai Gordon egy korábbi nyilatkozatában azt mondta: ez a választás az Orbán-kormány elleni népszavazás lesz. Az eddigi eredmények is jól mutatják, mennyire nem lett igaza” – árulta el a SZEGEDma.hu portálnak Gyimesi László. A Fidesz szegedi szervezetének elnöke szerint az emberek pecsétet tettek a kormány eddigi intézkedéseire: a rezsicsökkentésre, az új alkotmányra, a határon túli magyarok felkarolására és a mások által unortodoxnak nevezett, szerinte inkább patrióta gazdaságpolitikára.

bohacs_zsolt_valasztas esteje06_gs

22.20 Fidesz-iroda – Kohári: szoros lesz a Bohács-Szabó párharc

Megérkezett Kohári Nándor Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, aki portálunknak elmondta, a várakozásoknak megfelelően alakultak a részvételi arányok, egy-két szavazókörben volt kiemelkedően magas a részvételi arány, de összességében az országos átlaghoz közelítő arányok vannak Szegeden. Hozzátette, várható volt az is, hogy az 1-es körzetben szoros lesz a verseny Bohács Zsolt és az MSZP-s Szabó Sándor között. A szavazatok 20,54%-os feldolgozottságnál az ellenzéki jelölt vezet.

22.10 Vármegye Étterem – Toronymagasan vezet B. Nagy, plakáton üzenhetnek neki

A televízióban bejelentették: a kettes körzetben toronymagasan vezet B. Nagy László kormánymegbízott Bátyai Edinával szemben. Vastaps fogadta a hírt az étteremben, majd egy neki szánt ajándék is előkerült: egy régi plakátot raktak fel a kormánymegbízottról, melyre mindenki szabadon felírhat egy jókívánságot.

b_nagy_laszlo_valasztas esteje08_gs

22.00 Vármegye Étterem – Erdei Péter: kedvező eredmény születhet a Fidesz-KDNP számára

Bízik a kétharmados győzelemben Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, aki a Vármegye Étteremben a televízióból és okostelefonja képernyőjéről is figyelemmel követi a választások legfrissebb eredményeit. Délelőtt még Baktón adta le szavazatát, ahol örömmel látta, hogy rajta kívül is igen sokan járultak az urnához.

21.50 Fidesz-iroda

A részadatokat ismertetik a televízióban, amit feszült figyelemmel követnek az itt lévők. A feldolgozottság jelenleg még csak 9,58%-os az 1-es választókerületben, ahol jelenleg Bohács Zsolt vezet, igaz csak 75 szavazattal Szabó Sándor előtt. A 2-es választókerületben 22,09%-os feldolgozottságnál B. Nagy László vezet, a szavazatok 51%-át kapta, míg Bátyai Edina 24,09%-ot.

21.25 Vármegye Étterem – B. Nagy László: 4-ből 4-re számítok!

Szegeden mindig egy kicsikét nehezebb volt, mint az ország többi részén, de az éjszaka olyan pontján vagyunk, ahol bizakodhatunk – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére B. Nagy László. A kormánymegbízott ezekben a percekben ért be az étterembe, ahol köszöntötte a résztvevőket, majd közöttük helyet foglalva figyeli a híradásokat a legfrissebb eredményekkel.

Négyből négy befutóra számítok, úgy gondolom minden okunk megvan rá, hogy a legjobb eredményeket várjuk. Egy kicsivel alacsonyabb lett a részvétel, mint amit a politikus várt, ebből azonban hosszú távú következtetést nem lehet levonni, hisz nem tudni, melyik tábor képviselői maradtak végül otthon.

b_nagy_laszlo_valasztas esteje07_gs

21.10 Fidesz-iroda – Bohács: alacsonyabb volt a részvétel a vártnál

Alacsonyabb volt a részvételi arány, mint amire számított Bohács Zsolt, aki kilenc óra előtt pár perccel érkezett meg a Fidesz-irodába. A SZEGEDma.hu-nak elmondta, választókörzetében – aminek jelentős része panelos környék –, az országos átlag alatti a részvételi arány a 17.30-as részvételi adatok szerint. „Csongrád megye 1-es körzete mindig is billegőnek számított, így szoros eredmény várható, de remélem, hogy sikerül nyernem” – fogalmazott. Bohács a kampány során azt tapasztalta, hogy a rendezvényein szép számmal vettek részt, pozitív visszajelzéseket kapott. Hozzátette, arra nem biztos, hogy a Fidesz kétharmados győzelmet arat, de úgy kalkulál, hogy közelíteni fognak hozzá.

20.50 Vármegye Étterem: Csak a Tömörkény-iskolában volt probléma

“Nyugalmasan zajlott a választás Csongrád megyében, néhány rosszullétet leszámítva szerencsére semmilyen különleges eseményről számolhatunk be” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Vadász Csaba, a Területi Választási Iroda (TVI) vezetője. Egyetlen problémát a Tömörkény-iskola 101-es szavazókörzete jelentett, ahol az átjelentkezők miatt több mint 2300 emberrel több szavazót fogadtak.

b_nagy_laszlo_valasztas esteje04_gs

Csongrád megyében minden szavazókörzet bezárt egy fél órával ezelőtt, az országban már csak Budapesten várják a választókat, de perceken belül ott is a végére érhet a sor. Ezt követően azonban már igen magas, körülbelül 30%-os feldolgozottsági adatokat közölnek majd. Az aktuális számadatokat bárki figyelemmel követheti majd a valasztas.hu oldalon – tette hozzá Vadász Csaba.

20.35 Fidesz-iroda

Gyimesi László – aki édesapjával, Gyimesi Kálmán operaénekessel ment el szavazni – a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a várakozásainak megfelelően alakult a részvételi arány, 60-65%-osra saccolta Szegeden. A párt irodájába lassan gyülekeznek az emberek, egyre többen kérdezgetik, mikorra várhatóak részeredmények a 109 szegedi szavazókörből.

20.20 Vármegye Étterem

A Fidesz győzelmében reménykedik, bár a kétharmadban már nem olyan biztos Tóth Gábor. Mint mondta, a választási adatok tanulsága szerint igen aktív Újszegedről érkezett, szerette volna első kézből megtudni az eredményeket. Körülbelül két tucat ember foglalt helyet a vendéglőbe, a tekintetek a televízió képernyőjére tapadtak. B. Nagy László még nem érkezett meg.

b_nagy_laszlo_valasztas esteje06_gs

20.00 Vármegye Étterem

Egy tucatnyi szimpatizáns gyűlt össze az étteremben, akik a televízión keresztül követik a legfrisebb fejleményeket. B. Nagy László képviselőjelölt hamarosan megérkezik a helyszínre. Feszült nyugalomban várja a hallgatóság a fejleményeket.

19.50 Fidesz-iroda

Egyelőre csendesen várják az eredményeket a Fidesz-irodában, körülbelül egy tucatnyian vannak a helyszínen, televíziós választási műsort néznek. Egy láda almával és ásványvízzel várják a Victor Hugo utcában az embereket. Több résztvevő is kérdezte, hogy mikor érkezik meg Bohács Zsolt, de politikusok közül egyelőre csak Gyimesi Lászlóval, a Fidesz helyi elnökével találkoztunk.

Korábban írtuk:

A négy évvel ezelőttinél alacsonyabb részvételi aránnyal zárták le az urnákat este hét órakor. A Fidesz Szegeden két helyszínen, a párt irodájában és a Vármegye Étteremben várja a végső eredményt, portálunk mind a két helyszínen élőben jelentkezik a legfrissebb fejleményekkel!

Bohács Zsolt Fidesz-KDNP-s politikus a Csongrád megye 1-es választókerületben 17 jelölttel méri össze erejét, közöttük Szabó Sándorral a Kormányváltók indulójával, Rácz Tibor Jobbikos és Tanács Eszter LMP-s képviselőjelölttel. A 2-es választókerületben a Fidesz-KDNP színeiben B. Nagy László kormánymegbízott indult hét másik jelölt mellett, kihívója a Jobbik részéről Tóth Péter, az LMP oldaláról Tatár Gábor, a Kormányváltók részéről pedig Némethné Bátyai Edina.

Egészség

Újraindulnak a szervezett szűrővizsgálatok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Elsősorban az emlő-, méhnyak, vastagbél- és végbélszűrések.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rendhagyó módon köszöntik a gyerekeket a rendőrök – videó!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bár idén kicsit másként ünnepeljük, de azért nem tűnt el a kicsik ünnepe.

Tovább olvasom

Hírzóna

Veszélyes gyerekjátékokat vontak vissza a boltokból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Megbízhatóbb a hazai termék.

Tovább olvasom

Aktuál