Közélet

Hódmezővásárhelyen is nyitva lesz az okmányiroda hétvégén

Hódmezővásárhelyen is nyitva lesz az okmányiroda hétvégén

2014. április 3., csütörtök
Hódmezővásárhelyen is nyitva lesz az okmányiroda hétvégén

Meghosszabbított ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva a Csongrád megyei okmányirodák, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyeik zökkenőmentes intézését. Ma és holnap 18 óráig várják az ügyfeleket, a hétvégén pedig a két megyei jogú város okmányirodái is nyitva tartanak.

A választáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért az ügyfeleknek a hosszabb nyitva tartással működő okmányirodákban lehetőségük lesz személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) kiadásának, valamint az ideiglenes személyazonosító igazolvány pótlásának és a lakcímkártya pótlásának intézésére. Országosan valamennyi okmányiroda a megszokottnál tovább tart nyitva, Csongrád megyében minden járási hivatalban április 2-a és 4-e között 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok okmányirodáiban április 5-én 8-18 óráig és április 6-án 8-19 óráig is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok. Szegeden a Rókusi körúti TESCO Áruházban működő okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakban is ugyanez a nyitva tartási rend lesz érvényben. A hosszabbított illetve a hétvégi rendkívüli nyitva tartási időben kizárólag a választójog gyakorlásához szükséges, személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatban lesz ügyintézés. Szegeden a már elkészült okmányok kizárólag a Huszár utcában vehetők át, a személyazonosító igazolvány és a személyazonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlása a szegedi és a hódmezővásárhelyi ügyfélszolgálatokon egyaránt intézhető. Az okmányok pótlásának illetéke postai és bankkártyás fizetéssel is teljesíthető. Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje megtalálható

az alábbi honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.