Hódmezővásárhelyen is nyitva lesz az okmányiroda hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meghosszabbított ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva a Csongrád megyei okmányirodák, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyeik zökkenőmentes intézését. Ma és holnap 18 óráig várják az ügyfeleket, a hétvégén pedig a két megyei jogú város okmányirodái is nyitva tartanak.

A választáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért az ügyfeleknek a hosszabb nyitva tartással működő okmányirodákban lehetőségük lesz személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) kiadásának, valamint az ideiglenes személyazonosító igazolvány pótlásának és a lakcímkártya pótlásának intézésére.

Országosan valamennyi okmányiroda a megszokottnál tovább tart nyitva, Csongrád megyében minden járási hivatalban április 2-a és 4-e között 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok okmányirodáiban április 5-én 8-18 óráig és április 6-án 8-19 óráig is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok. Szegeden a Rókusi körúti TESCO Áruházban működő okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakban is ugyanez a nyitva tartási rend lesz érvényben.

A hosszabbított illetve a hétvégi rendkívüli nyitva tartási időben kizárólag a választójog gyakorlásához szükséges, személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatban lesz ügyintézés. Szegeden a már elkészült okmányok kizárólag a Huszár utcában vehetők át, a személyazonosító igazolvány és a személyazonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlása a szegedi és a hódmezővásárhelyi ügyfélszolgálatokon egyaránt intézhető. Az okmányok pótlásának illetéke postai és bankkártyás fizetéssel is teljesíthető.

Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje megtalálható az alábbi honlapon.

Előző sztori

Zavarta a behajtani tilos tábla, letörte a fiatal

Következő sztori

Folytatódik a szőlész-borász ágazatot segítő támogatások kifizetése