Közélet

Egyiptomi tájak, egyiptomi emberek a Somogyi-könyvtárban

Egyiptomi tájak, egyiptomi emberek a Somogyi-könyvtárban

2014. április 2., szerda
Egyiptomi tájak, egyiptomi emberek a Somogyi-könyvtárban

Karancsi Zoltán Egyiptomban készült fotóiból nyílik kiállítás április 3-án, csütörtökön 17 órakor a Somogyi-könyvtárban.

Az ötezer éves egyiptomi kultúra, a változatos természeti formákkal gyönyörködtető Szahara, s a sivatagon át kanyargó Nílus világában barangolhatnak

Karancsi Zoltán

fotóinak szemlélői. Az Egyiptomi tájak, egyiptomi emberek című kiállítás képeinek alkotója geográfus, a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző kar Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszékének vezetője. Számos afrikai terepgyakorlaton kalauzolta főiskolai és egyetemi hallgatóit, Marokkótól Egyiptomig. Útjain készített fényképeiből több kiállítást is rendezett. Művészettörténeti tanulmányai révén az ó-egyiptomi és az iszlám művészet szerelmese lett. Karancsi Zoltán fotókiállításának előadással egybekötött megnyitója április 3-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. A tárlatot az egyik legrégebbi civilizáció emlékeit bemutató képzőművészeti albumok, folyóiratok, zenei és filmművészeti ajánlók, irodalmi alkotások egészítik ki. A kiállítás április 26-ig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.