Kultúra

Ecsetnyomok Erdélyből – kiállítás a Polgári Szalonban

Ecsetnyomok Erdélyből – kiállítás a Polgári Szalonban

2014. április 26., szombat
Ecsetnyomok Erdélyből – kiállítás a Polgári Szalonban
kiallitas 01

Kovács Emil Lajos számára Erdély a világ közepe, ahol az ég kékebb, mint máshol és a hegyek üde zöldje is magával ragadja. A szatmárnémeti festőművész alkotásaiból a Polgári Szalonban nyílt kiállítás, mely elkalauzol mindenkit a mesés tájakra.

Évek óta hagyomány, hogy a Fidesz iroda Polgári Szalonná változik és képzőművészeti kiállításoknak ad otthon, ezúttal

Kovács Emil Lajos

mutatkozik be a szegedi közönségnek. Számára Erdély a világ közepe, a festőművész járja a vidéket télen-nyáron, tájképei az avasi medencét, az avasi hegységet, a nagybányai épületeket örökítik meg. A nagybányai festőóriások hagyatékát folytató festőművész azt javasolja, minél többen látogassanak el Erdélybe, hogy megérezzék az egykori magyar terület szellemiségét. „Bár sokan eljöttek Erdélyből, úgy gondolom, hogy kell maradnunk őrt állóknak, feladtunk van ott. Munkámmal arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne hagyjuk elveszni mindazt, amit Erdély valójában jelent. Nem csupán a természeti gazdagságáról beszélek, hanem a szellemiségéről, ami egy nemzeti megújulásnak az alapja is lehet” – fogalmazott Kovács Emil Lajos.

kiallitas 02

Gyimesi László

, a Fidesz helyi elnöke a megnyitón a magyar nemzet egységességét hangsúlyozta, így bárhol is húzódjanak az államhatárok, azon túlról is vendégül látnak alkotókat a Polgári Szalonban. Az alkotásokat

Enyedi István

művészeti referens ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, dinamikusan lüktetőnek nevezve azokat. Elmondta, Kovács Emil Lajos mindent megfigyel a természetben és ez érzékelhető képein. Csaknem harminc éve foglalkozik festészettel, 1982-ben az édesanyja íratta be a művészeti iskolába, s azóta folyamatosan dolgozik. Főként olajfestékkel alkot, de nem idegen tőle az akvarell, tus, pasztell és az akril technika sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.