Botka László: Nem az utolsók, az elsők vagyunk + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mszpsajtáj_mj_DSC4995Ezt Botka László szegedi polgármester mondta, miután kiderült, hogy Szabó Sándor vidéki baloldali ellenzéki képviselőjelöltként tudta legyőzni a fideszes Bohács Zsoltot a Csongrád megyei 1-es körzetben. A győztes már az új baloldal építéséről beszélt.

Az MSZP szegedi székházába csak hosszabb lépcsőházi várakozás után sikerült bejutnia a sajtónak, az emeleti aulában aztán közel negyven percet kellett várni az adatok 50 százalék feletti feldolgozottságára, de már közben kisebb szurkolás kezdődött, miután Szabó Sándor (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) a szegedi körzetek feldolgozásánál átvette a vezetést Bohács Zsolttal (Fidesz-KDNP) szemben. Az MSZP szegedi elnöke, Kozma József kommentálta időről időre a meccset, ahogy egyre több adat érkezett, főleg a panelkörzetekből. “Szólj Sanyinak, hogy hűtse be a pezsgőt” – ezt már Ménesi Imre önkormányzati képviselő kiabálta hangosan, miután az adatok 27 százalékos feldolgozás mellett már 3 százalék fölött vezetett a képviselőjelöltjük. “Van egy komoly szegedi és egy budapesti tengely” – emelte ki Kozma célozva arra, hogy az országos térképen a fővárosi körzeteken kívül az országba csak a szegedi kapott piros színt (később az egyik miskolci körzet csatlakozott ehhez, 96-10-re alakítva a Fidesz-KDNP és a Kormányváltók közötti csatát – a szerk.). Valamivel fél 11 után érkeztek meg Botka László polgármester társaságában az ellenzéki jelöltek sajtótájékoztatót tartani.

“Szegeden a baloldal nemcsak a 2010-es parlamenti, hanem a 2010-es önkormányzati választásokhoz képest is nagyobb támogatást kapott. Az külön komikus, hogy a polgármester kabinetfőnöke győzte le a szegedi Fidesz frakcióvezetőjét. Számomra szegediként ez nem meglepő, hiszen a választópolgárok ítéletet mondtak az elmúlt négy évről, és tudom, a Fidesz azt fogja mondani, hogy Szeged maradt az utolsó szocialista város, de mi bizakodóak vagyunk, mert tudjuk, hogy nem az utolsók, hanem az elsők vagyunk” – mondta el Botka László kiemelve, hogy Budapest és Szeged megmaradt a demokrácia bástyájának. Szabó Sándor kiemelte, épp a Tisza Szállóban beszélt arról, hogy büntetőrúgáshoz készül, és ígéri, hogy belövi azt.” Megtettem, győztünk!” – élt egy focis hasonlattal az új képviselő, majd megköszönte mindenkinek a segítséget.

Ígérte, minden szegediért fog dolgozni és egy igazságosabb, szabadabb országért, illetve részt szeretne venni a baloldal megújításában. Botka ezután megköszönte a másik baloldali jelöltre, a 2-es körzetben induló Bátyai Edinára szavazóknak a támogatást elmondva, hogy itt a szegediek a voksok felét adhatták, a többi szavazat 12 másik településről érkezett, ott nem tudtak átütő sikert elérni, azért nyerhetett a Fidesz-KDNP-s B. Nagy László. “Nem sikerült a homokháti területet meggyőzni, de Szegednek köszönöm a támogatását” – tette hozzá Bátyai.

no images were found

Előző sztori

B. Nagy László ünnepelhet, Szabó viszont legyőzte Bohácsot + FOTÓK

Következő sztori

Választás 2014: 3-1-re nyerte Csongrád megyét a Fidesz-KDNP! + FOTÓK