Vízilabda: győzelemmel zárták az alapszakaszt a szegedi lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dalmadyszandra_szeged_dfve_mj-22Hozta a kötelezőt a sereghajtó ASI otthonában a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata.

Ugyan simán győzött a szegedi egység a hét gólig jutó csapatkapitány, Dalmády Szandra vezérletével, de csak az első negyed hozta a várt könnyed játékot, 4-1-es vendégvezetés után fel-felkapaszkodtak a hazaiak többször is egy találatra, ám az egyenlítés nem jött össze. Az utolsó negyedben a 7-es sapkában játszó idősebbik Dalmády nővér két gólja növelte ismét megnyugtatóra a szegediek előnyét, akik végül hozták a kötelezőt, s 11-8-as diadalukkal 12 pontot gyűjtve az alapszakasz 6. helyén zártak. Az alsóházi rájátszás április 9-én kezdődik, a kiírás szerint a Honvéd ellen kell behúzniuk a három győzelemig tartó párharcot a Major-egységnek, amelyből a papírforma szerint győztesen kikerülve majd várhatóan a BVSC-vel küzdjenek meg hasonló rendszerben az 5. helyért.

Női vízilabda OB I 14. forduló:

Angyalföldi Sportiskola – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 8–11 (1–4, 4–2, 2–3, 1–2)
Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Pintér, Bors.
ASI: Menczinger – Gazdag 1, PORVAY 2, Herczeg, Török 1, Bodócs 1, RAWSTRON 2. Csere: Gabula 1, Takács. Vezetőedző: Sárközi László.
Szeged: Szikora – Lengyel Dor., DALMÁDY P. 2, DALMÁDY SZ. 7, Kovács, Lengyel A. 1, Lengyel Dom. 1. Csere: Kocsis, Doktor, Tóth. Vezetőedző: Major Levente.
Emberelőny: 6/1, ill. 6/2.
Ötméteres: 2/1, ill. 1/-.
Kipontozódott: Rawstron, ill. Lengyel A.

Előző sztori

Csillagászati naptárként is szolgált az ősi sziklaváros, Petra

Következő sztori

Az “illetékes elvtárs” elintézi a Szeged-Szabadka vasútfejelsztést