Thürmer Szegeden: A kormány diktátor, az ellenzék tolvaj + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

munkaspart01_gsFriss vért, új erőt vinne a parlamentbe a Magyar Munkáspárt – mondta Thürmer Gyula. A pártelnök a Klauzál téren tartotta március 15-i ünnepségét, ahol elmondta: az oktatás, ipar és mezőgazdaság fejlesztésében látják az ország jövőjét.

Ahogy minden évben, úgy idén is a szegedi Klauzál téren tartotta meg március 15-i ünnepségét a Magyar Munkáspárt péntek délelőtt. A körülbelül tucatnyi ünneplő előtt – a téren gyülekező iskolás csoportok miatt egyórás csúszással – Thürmer Gyula, a párt elnöke mondott beszédet, hangsúlyozva: az emberek csalódtak a rendszerváltás után egymást követő pártokban, olyan változást akarnak, melyet a Munkáspárt hozhat el számukra.

“A kiegyezés után a magyar felső osztály külföldi hatalom segítségével uralkodott saját népe felett, míg a rendszerváltást követően az új tőkésosztály az USA, a NATO és az Európai Unió szárnyai alatt tette ugyanezt. Munkanélküliséget, szegénységet hozott ezzel magával” – mondta el a rendezvényen Thürmer Gyula. A pártelnök szerint a kormány hibás elgondolása, hogy a nagy nemzetközi cégek befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek és gazdasági növekedés. A Munkáspárt a nemzeti ipar és mezőgazdaság újjáépítésében látja a haza felemelkedésének zálogát, melyek a helyi vállalkozókra támaszkodnának. Az oktatásra komolyabb összegeket, az állam GDP-jének 10 százalékát fordítanák, a társadalom minél szélesebb rétegeiben támogatnák a felsőoktatást.

“Magyarország még csendes, de mi, a dolgozó nép képviselői már kezdjük érteni, hogy a tőkés rendszer változhat, és a munkások társadalma ismét megteremthető. Az embereknek elegük van a kormányból és az ellenzékből is, hisz az egyik diktátor, a másik tolvaj. Friss vér, új erő kell a parlamentbe – a Munkáspárt ez az új erő” – emelte ki a párt elnöke. Thürmer bizakodó a választások kapcsán: mint mondta, 33 egyéni jelöltet állítottak, országos listájuk is van, így jobbak, erősebbek, mint négy éve, jelöltjeik pedig tisztességes, becsületes emberek, nem a pénzszerzés vezérli őket.

no images were found

Előző sztori

Astellas-díj: a szegedi Simonka Zsolt a Top 3-ban

Következő sztori

Labdarúgás: Szeged – Honvéd-derbi Gyulán