Szili Katalin Szegeden: nem a semmiből jöttünk, nem vagyunk bizniszpárt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kti_sajttaj01_gsA KTI nem biznisz- vagy épp kamupárt, évek óta tevékenykedünk és tényleges programmal készülünk a választásokra – jelentette ki Szili Katalin a párt elnöke szegedi sajtótájékoztatóján.

„Nem a semmiből jött a KTI, kikérjük magunknak, hogy összemossák a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot a ténylegesen semmiből jött, programmal nem rendelkező bizniszpártokkal” – szögezte le Szili Katalin, a KTI elnöke szegedi sajtótájékoztatóján. Elmondta, évek óta dolgozó civil szervezetekből, kis pártokból magánszemélyek hozták létre a KTI-t tavaly, a választásokon ugyanis csak pártok indulhatnak. A pártelnök hangsúlyozta, programok és értékek mentén létrejött szövetségnek tekinthető pártjuk, a rendszerváltás óta eltelt huszonöt év tapasztalatával kívánják a magyar demokráciát tovább finomítani.

„Meg kell különböztetnünk a politikai erőket, akik a rajtvonalhoz álltak, a jelenlegi parlamenti pártok mellett vannak programmal rendelkező, tisztességes kampányt folytató évek óta létező pártok, míg a harmadik kategóriába azok tartoznak, akiket eddig soha senki nem látott, akiknek még szórólapjuk sincs, jelöltjeik rejtőzködnek, kérem, hogy ezeket a pártokat senki ne mossa össze a ténylegesen tisztességesen rajtvonalhoz álló pártokat, mint amilyen a KTI is” – közölte Szili Katalin. Visszautasította, hogy kétségbe vonják azoknak a pártoknak tisztességét, akiknek a tevékenysége eddig is jól látszott.

kti_sajttaj05_gs

Szili Katalin programjukkal kapcsolatban elmondta, van egy civil demokrácia csomagjuk, mely tartalmazza például a kétkamarás parlament létrehozását, ahol civilek, érdekképviseletek, köztestületek, önkormányzati szövetségek, egyházak és nemzeti kisebbségek is képviseltetik magukat. „Ezzel felszámolhatnánk azt a gyűlöletstruktúrát, ami ma a politikai közéletben létezik és a párbeszéd nélküliséget” – jegyezte meg. A pártfinanszírozás rendszerét is megreformálnák, lehetőséget biztosítanának arra, hogy az adók 1%-át pártoknak is felajánlhassák az emberek. A képviselők vagyonosodását megválasztásukkor és a ciklus végén egyaránt vizsgálnák és a KTI programjában az országgyűlési képviselők visszahívhatósága is szerepel. Szili Katalin a munkahelyteremtés fontossága mellett szólt egy gyakornokprogramról is, mellyel a pályakezdő fiatalokat segítenék, illetve egy nyugdíjminimumot is bevezetnének.

Németh István, Csongrád megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón Szegeddel kapcsolatban elmondta, nem látványberuházásokra van szükség, hanem valódi munkahelyteremtésre. A jelölt úgy látja, a KTI által javasolt gyakornoki program Szegedet, mint egyetemi várost kiemelten fogja érinteni. „Célunk, hogy Szeged ne csak a napfény, hanem a mosoly városa is legyen” – fogalmazott.

Előző sztori

Átadták a balástyai szennyvízberuházást

Default thumbnail
Következő sztori

Nézőpont: két és félmilliós a Fidesz-KDNP szavazótábora

Legutóbbi hasonló cikkek