/

Szentesi vonatbaleset: a letalpalók akadtak fel

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vonatbaleset_szentes02A helyszíni szemle adatai alapján közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a szentesi vonatbaleset ügyében – írja a police.hu.

Március 3-án 12 óra 26 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Szentesen az Ipartelepi úton egy személyvonat és egy kamion összeütközött. A helyszíni szemle adatai alapján egy szemes kukoricát szállító járműszerelvény a Téglagyári úti vasúti átjárón akart áthaladni a fénysorompó villogó fehér jelzésénél, amikor a félpótkocsi úgynevezett letalpalói a vasúti átjáróban felakadtak. A sofőr elmondása szerint percekig próbálkozott az átjáróból tovább haladni. Eközben érkezett egy motorvonat, amelynek vezetője az akadályt észlelve vészfékezett, de az ütközést elkerülni már nem tudta.

A mentőszolgálat munkatársai 13 embert vittek kórházba a helyszínről. Az egészségügyi intézményektől a vizsgálatok befejezését követően kapott tájékoztatás szerint a balesetben 4-en súlyosan, 9-en könnyebben sérültek meg.

A Szentesi Rendőrkapitányság a helyszíni szemle adatai alapján tömegszerencsétlenséget okozó közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt folytatja a nyomozást az ügyben szakértők bevonásával.

Előző sztori

Hátország: komoly ellenfelekkel szemben álltak helyt az újszentiváni lányok

Következő sztori

A rendőrök mentették meg a kihűléstől a csongrádi asszonyt