Közélet

Szegedi LMP: Legyen következményük a be nem tartott kampányígéreteknek

Szegedi LMP: Legyen következményük a be nem tartott kampányígéreteknek

2014. március 15., szombat
Szegedi LMP: Legyen következményük a be nem tartott kampányígéreteknek
marcius_15_unnepseg_varosi58_gs

Március 15-én a 12 pont aktualitásairól beszélgettek el a járókelőkkel az LMP szegedi képviselői a Dugonics téren. A párt támogatja a civil kezdeményezést, hogy a politikusok akár mandátumukkal is vállaljanak felelősséget a kampányidőszak során elhangzott ígéreteikért.

Nemzeti ünnepünk aktuális üzenetéről beszélgettek az LMP szegedi képviselői a Dugonics téren.

Tanács Eszter

országgyűlési képviselőjelölt szerint a 166 évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pont máig számos rendezetlen kérdésre világít rá, melyek némileg megváltozott formában, de ugyanúgy társadalmi problémát jelentenek. Ilyen a közteherviselés, amely az utóbbi években inkább a tehetősebbek javára változott, míg a szegényebb réteg egyre lejjebb süllyednek a fokozódó terhek alatt. A most érvénybe lépő Polgári törvénykönyv kapcsán a sajtószabadság szempontjából is felmerülnek aggályok Tanács Eszter szerint, az intézkedések ugyanis öncenzúrához vezethetnek, amely bújtatottabb és nehezebben megfogható, de ugyanúgy problémás. "Felelős minisztériumot kívántak 1848-ban, ők akkor az önállóságra törekedtek, mi pedig a felelősségvállalásra hívnánk fel a figyelmet. A kampány során bármit meg lehet ígérni, melynek be nem tartása később semmilyen következményt nem von maga után" - mondta el a SZEGEDma.hu portálnak Tanács Eszter. A zöld civil szervezetek 12 pontban foglalták össze azokat a követelményeket, amelyeket álláspontjuk szerint a következő kormánynak teljesítenie kell a fenntartható társadalmi fejlődésért. Ennek egy pontjaként a képviselőket arra köteleznék, hogy tartsák is magukat a kampányban elhangzottakhoz. "Ezt az elképzelést az LMP is támogatja, szeretnénk, ha a kezdeményezéshez csatlakozó képviselők adnának valamilyen garanciát arra, hogy akár a mandátumukkal is felelősséget vállalnak a szavaikért" - mondta Tanács Eszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.