Szegedi LMP: Legyen következményük a be nem tartott kampányígéreteknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

marcius_15_unnepseg_varosi58_gsMárcius 15-én a 12 pont aktualitásairól beszélgettek el a járókelőkkel az LMP szegedi képviselői a Dugonics téren. A párt támogatja a civil kezdeményezést, hogy a politikusok akár mandátumukkal is vállaljanak felelősséget a kampányidőszak során elhangzott ígéreteikért.

Nemzeti ünnepünk aktuális üzenetéről beszélgettek az LMP szegedi képviselői a Dugonics téren. Tanács Eszter országgyűlési képviselőjelölt szerint a 166 évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pont máig számos rendezetlen kérdésre világít rá, melyek némileg megváltozott formában, de ugyanúgy társadalmi problémát jelentenek.

Ilyen a közteherviselés, amely az utóbbi években inkább a tehetősebbek javára változott, míg a szegényebb réteg egyre lejjebb süllyednek a fokozódó terhek alatt. A most érvénybe lépő Polgári törvénykönyv kapcsán a sajtószabadság szempontjából is felmerülnek aggályok Tanács Eszter szerint, az intézkedések ugyanis öncenzúrához vezethetnek, amely bújtatottabb és nehezebben megfogható, de ugyanúgy problémás. “Felelős minisztériumot kívántak 1848-ban, ők akkor az önállóságra törekedtek, mi pedig a felelősségvállalásra hívnánk fel a figyelmet. A kampány során bármit meg lehet ígérni, melynek be nem tartása később semmilyen következményt nem von maga után” – mondta el a SZEGEDma.hu portálnak Tanács Eszter. A zöld civil szervezetek 12 pontban foglalták össze azokat a követelményeket, amelyeket álláspontjuk szerint a következő kormánynak teljesítenie kell a fenntartható társadalmi fejlődésért. Ennek egy pontjaként a képviselőket arra köteleznék, hogy tartsák is magukat a kampányban elhangzottakhoz. “Ezt az elképzelést az LMP is támogatja, szeretnénk, ha a kezdeményezéshez csatlakozó képviselők adnának valamilyen garanciát arra, hogy akár a mandátumukkal is felelősséget vállalnak a szavaikért” – mondta Tanács Eszter.

Előző sztori

Az 1848-as forradalom hőseire emlékezett Tápé + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Kajak-kenu: triplázni szeretne Vajda Attila

Legutóbbi hasonló cikkek