Szabó Tímea a gyermekéhezés ellen kampányolt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

batyaiSzabó Tímea szerint a stadionok és a paksi fejlesztés árából számolhatják fel a gyermekéhezést.

A szegénység, a gyermekéhezés volt a vezérvonala Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke szegedi látogatásának, aki mielőtt a sajtóval találkozott egy iskolát és egy családsegítő központot is meglátogatott. A szervezet szegedi képviselőjelöltje, Némethné Bátyai Edina látta vendégül, és kísérte el a politikust.

Ványai Éva is éhes gyerekről mesélt

A Boldogasszony sugárúti irodában arról beszéltek a párt képviselői, hogy a felmérések szerint az országban 30 százalékkal nőtt az éhezők száma és 100 ezerrel az elszegényedőké. Bátyai szerint soha nem látott méreteket ölt ez a folyamat, mely a középosztályt is komolyan sújtja.

“Pedagógus ismerőseimtől hallom, hogy egyre éhesebbek a gyerekek, és hétfőnként, mikor otthonról visszatérnek az iskolába, bizony nem győznek repetát adni nekik” – emelte ki Bátyai Edina hozzátéve, hogy ezt a tendenciát csak megerősíteni tudta a családsegítőben tett látogatásukkor az igazgatónő, Ványai Éva egykori MDF-es önkormányzati képviselő, aki három cikluson keresztül volt alpolgármestere Szegednek. Bátyai nem üres ígérgetésnek nevezte azt a bejelentését, hogy megválasztása esetén képviselői fizetésének 25 százalékát felajánlja a gyermekéhezés felszámolására. Mint mondta, egy női politikusnak ebben a témában példát kell mutatnia elszántságból és alázatból.

Szabó Tímea a rejtőzködőkben bízik

Szabó Tímea a probléma megoldásaként ismertette a szervezetük főbb programpontjait elmondva, hogy egy éven belül fel lehetne számolni a gyermekéhezést a közétkeztetés kiterjesztésével a hétvégékre és a szünidőre is, ez mintegy 14-15 milliárd forintba kerülne. “Emellett megszüntetnénk az igazságtalan egykulcsos adórendszert, bevezetnénk a progresszív adózást, felemelnénk a minimálbért, segítenénk a nyugdíjasok gyógyszervásárlását, ingyenessé tennénk a diplomaszerzést” – hangsúlyozta. A SZEGEDma.hu kérdésére, hogy milyen forrásokból tennék meg ezeket az azonnali lépéseket, lévén, a progresszív adózásból nem jelentkezik rögtön ekkora bevétel (450 milliárd bevételt remélnek ettől a lépéstől), Szabó azt mondta: többek között leállítanák az összes stadionépítést, a félkész arénáknál kötelezővé tennék a magántőke bevonását. “De a közmédiára költött 70 milliárdot is lefeleznénk, a paksi atomerőmű beruházásának leállításából 750 milliárd szabadulna fel. Ezek mellett átnéznénk a közbeszerzéseket, a földalapokat, a trafikpályázatokat, innen jelentős közpénzeket lehetne visszaszerezni.”

Arra az újságírói kérdésre, miszerint a legfrissebb közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy nem emelkedett az ellenzék támogatottsága, míg a kormányé valamelyest igen, Szabó azt mondta, hogy nagyon sok a rejtőzködő, akik nem mernek válaszolni a Kubatov-listák után, és 5000 embert kell megkérdezni egy 1000 fős mintához. Így a felmérések nem adnak valós képet feltétlenül a támogatottságról.

Előző sztori

Kézilabda: csak a makói lányok szereztek pontot

Default thumbnail
Következő sztori

Vasárnap egy órával kevesebbet alszunk

Legutóbbi hasonló cikkek