/

NGM: a turizmus minőségérzékeny ágazat

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A turizmus és a vendéglátás egyaránt minőség- és árérzékeny ágazatok, a piaci versenyben ezért az a szolgáltatás, és az a szolgáltató érhet el sikereket, amely folyamatosan magas minőséget képvisel és közben ár-érték arányos marad – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a turizmusért felelős helyettes államtitkár szerdán Velencén, a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázat jubileumi díjátadásán.

Horváth Viktória hozzátette: a díj a nemzeti tanúsító védjegyekkel együtt ráirányítja a figyelmet a minőséget képviselő szálláshely szolgáltatókra.

Ismertetése szerint a bevezetése óta eltelt 8 évben 226 jelentkező közül 193-an nyerték el a Minőségi Díjat, közülük sok szolgáltató már háromszor is, mivel az érvényességi idő meghosszabbítására szolgáló pályázaton is sikerrel szerepelt. Jelenleg 89 szálloda és 16 étterem, összesen 105 szolgáltató bejáratánál látható a díjazottaknak járó tábla és oklevél.

A nemzeti tanúsító védjegyről elmondta: jelenleg a szálláshelyek esetében működik, de a tárca tervezi fürdők esetén is a bevezetését. Eddig 500 falusi szálláshely, 365 hotel, 20 magánszálláshely és 27 kemping és üdülőháztelep minősítése történt meg – közölte.

Horváth Viktória rámutatott, hogy a kedden megjelent KSH adatok mutatta növekedés is azt igazolja vissza, hogy Magyarország izgalmas és érdekes turisztikai attrakciókat kínál, és színvonalas szolgáltatásokat nyújt belföldi és külföldi vendégek számára egyaránt.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egyszer hirdeti meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt., a díj 3 évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a cím használatára. A 2014-es pályázatra március végéig várják a jelentkezőket. A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázat keretében a 100. jubileumi Q-táblát a Velence Resort&Spa szálloda helyezhette ki. Az Eventhotels által üzemeltetett, a Velencei-tó partján épült szállodakomplexum 186 szobával rendelkezik és több mint 160 dolgozót foglalkoztat.

Előző sztori

Czerván György: a mezőgazdaság a gazdasági növekedés motorja

Következő sztori

Rogán: a választás tétje, hogy visszafordul-e az idő kereke