Közélet

NGM: a turizmus minőségérzékeny ágazat

NGM: a turizmus minőségérzékeny ágazat

2014. március 25., kedd
NGM: a turizmus minőségérzékeny ágazat

A turizmus és a vendéglátás egyaránt minőség- és árérzékeny ágazatok, a piaci versenyben ezért az a szolgáltatás, és az a szolgáltató érhet el sikereket, amely folyamatosan magas minőséget képvisel és közben ár-érték arányos marad - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a turizmusért felelős helyettes államtitkár szerdán Velencén, a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázat jubileumi díjátadásán.

Horváth Viktória

hozzátette: a díj a nemzeti tanúsító védjegyekkel együtt ráirányítja a figyelmet a minőséget képviselő szálláshely szolgáltatókra. Ismertetése szerint a bevezetése óta eltelt 8 évben 226 jelentkező közül 193-an nyerték el a Minőségi Díjat, közülük sok szolgáltató már háromszor is, mivel az érvényességi idő meghosszabbítására szolgáló pályázaton is sikerrel szerepelt. Jelenleg 89 szálloda és 16 étterem, összesen 105 szolgáltató bejáratánál látható a díjazottaknak járó tábla és oklevél. A nemzeti tanúsító védjegyről elmondta: jelenleg a szálláshelyek esetében működik, de a tárca tervezi fürdők esetén is a bevezetését. Eddig 500 falusi szálláshely, 365 hotel, 20 magánszálláshely és 27 kemping és üdülőháztelep minősítése történt meg - közölte. Horváth Viktória rámutatott, hogy a kedden megjelent KSH adatok mutatta növekedés is azt igazolja vissza, hogy Magyarország izgalmas és érdekes turisztikai attrakciókat kínál, és színvonalas szolgáltatásokat nyújt belföldi és külföldi vendégek számára egyaránt. A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egyszer hirdeti meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt., a díj 3 évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a cím használatára. A 2014-es pályázatra március végéig várják a jelentkezőket. A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázat keretében a 100. jubileumi Q-táblát a Velence Resort&Spa szálloda helyezhette ki. Az Eventhotels által üzemeltetett, a Velencei-tó partján épült szállodakomplexum 186 szobával rendelkezik és több mint 160 dolgozót foglalkoztat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.